Hyppää sisältöön

Näin raportoit taloustiedot Valtiokonttorille

 • Kunnat ja kuntayhtymät sekä hyvinvointialueet ja hyvinvointiyhtymät raportoivat taloustietonsa raportointikokonaisuuksittain. Jokaiselle raportointikokonaisuudelle on määritelty raportointiajankohta. Aikataulusta säädetään valtioneuvoston asetuksilla kunnan ja hyvinvointialueen taloutta koskevien tietojen toimittamisesta. Raportointikokonaisuuksien raportointi ajoittuu vuosikellon omaisesti ympäri vuoden. Raportointikokonaisuuskohtainen aikataulu julkaistaan XBRL-taksonomiapaketin yhteydessä tiedostonimellä Raportointikokonaisuudet_kunnat.xlsx sekä Raportointikokonaisuudet_hyvinvointialueet.xlsx.

  TALOUSTIETOJEN RAPORTOINTIAIKATAULU

  Kuntien ja hyvinvointialueiden raportointikokonaisuuksia on mahdollista tarkastella lataamalla raportointi- tai taksonomiapaketti alla olevasta linkistä.

  XBRL-TAKSONOMIA

  Kuntien ja kuntayhtymien talousraportoinnin käsikirja Kunta-AURA sekä hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien talousraportoinnin käsikirja HVA-AURA kuvaavat tarkemmin raportointikokonaisuuksia ja niiden sisältöä raportointiaikatauluineen.

  KUNTA-AURA-KÄSIKIRJA

  HVA-AURA-KÄSIKIRJA

  Jokainen raportointikokonaisuus avautuu tietopalvelussa raportoitavaksi erikseen.

 • Talousraportoinnin testauksen aikataulu

  Talousraportoinnin testauksen aikataulu päivittyy uusien raportointikokonaisuuksien avauduttua Kuntien ja hyvinvointialueiden taloustietopalvelussa. Jokainen raportointikokonaisuus on testattava tietopalvelussa erikseen.

  TALOUSRAPORTOINNIN TESTAUKSEN AIKATAULU (PÄIVITETTY 28.3.2024)