Palvelemme median edustajia kaikissa toimintaamme liittyvissä kysymyksissä. Etsimme asiantuntijoita haastateltaviksi, tarjoamme valokuvia median käyttöön sekä järjestämme taustoittavia tilaisuuksia ja tapaamisia. 

Ota yhteyttä

Valtiokonttorin viestintä
Puhelin: 0295 50 3007
Sähköposti: viestinta@valtiokonttori.fi
Vastaamme toimittajien puheluihin ja viesteihin pääsääntöisesti arkisin klo 9–16.

Voit myös olla suoraan yhteydessä toimialojemme asiantuntijoihin. Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)valtiokonttori.fi.

Tiedotteet

Käytämme mediaviestinnässä STT:n tiedotepalvelua. Uutishuoneesta löytyvät viimeisimmät tiedotteemme, ja sieltä voit myös tilata tiedotteet sähköpostiisi.

STT:N UUTISHUONE

Uutiskirjeet ja uutiset

Julkaisemme uutiskirjeitä uutisia ja blogeja eri aihepiireistä.

tilaa julkaisujamme

Ajankohtaiset uutiset, tapahtumat ja blogit

Asiantuntijoitamme aihealueittain

Asiantuntijamme ovat saatavilla haastatteluihin ja taustoitukseen. Asiantuntemustamme voit hyödyntää muun muassa näissä teemoissa:

Tilastoja ja katsauksia valtiontaloudesta

Valtiokonttori julkaisee verkossa runsaasti erilaisia tilastoja ja katsauksia valtiontaloudesta. Niiden aiheina ovat muun muassa valtionvelka, valtiontakaukset, valtion myöntämät lainat, korko- ja kustannustuet sekä valtionavustukset.

Olemme koonneet median käyttöön keskeisten tietoaineistojemme lyhyet esittelyt ja lisätietolinkit sekä asiantuntijoidemme yhteystietoja.

TIETOA JULKISESTA TALOUDESTA PÄÄTTÄJILLE JA MEDIALLE -SIVUSTO

Tietopyynnöt

Tietopyyntö on viranomaisen asiakirjoihin kohdistuva pyyntö, jossa pyynnön esittäjä pyytää saada tietoa viranomaisen asiakirjoista. Pyyntö voi koskea yksittäistä asiakirjaa, asiakirjaa, johon on koostettu tietoa eri lähteistä tai laajempaa aineistoa.

Valtiokonttoriin kohdistuva tietopyyntö on yksilöitävä riittävän tarkasti. Yksilöidyn pyynnön perusteella voimme selvittää, mitä tietoa tai asiakirjaa pyyntö koskee. Katso tarkemmat ohjeet tietopyynnön tekemisestä ja yksilöimisestä.

Lyhyesti Valtiokonttorin tehtävistä

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta, kassavarojen sijoittamisesta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Myönnämme kansalaisille korvauksia, jotka voivat liittyä esimerkiksi sotilasvammoihin tai rikosvahinkoihin. Hoidamme myös valtion työntekijöiden tapaturmakorvauksia. Hoidamme valtion konsernilaskentaa, taloushallintoa ja maksuliikkeen ohjaamista sekä kehitämme kuntien taloustietopalvelua. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja tiedolla johtamisessa. Tutustu tarkemmin meihin ja toimintaamme

Anna meille palautetta

Kuulemme mielellämme, miten onnistuimme palvelemaan sinua ja millaista palvelua toivoisit meiltä jatkossa. Kaikki palaute on arvokasta ja auttaa meitä kehittämään palveluitamme.

Vastaa lyhyeen kyselyyn