Suomi.fi -tunnistautuminen Kuntien ja hyvinvointialueiden taloustietopalvelun Usertest-palvelussa

KohderyhmäKunta, Hyvinvointialue
AsiakirjatyyppiOhje
Voimaantulopäivämäärä04.02.2022
Antopäivämäärä04.02.2022
KategoriatKuntatalouden raportointi
YlläpitovastuuValtiokonttori

Kuntien ja hyvinvointialueiden taloustietopalvelun Usertest eli testipalvelu käyttää Suomi.fi:n testitunnistajaa ja sen taustalla toimivia testikäyttäjiä tunnuksineen. Testikäyttäjä on kuvitteellinen henkilö kuvitteellisessa yrityksessä. Nämä käyttäjä-yritysparit on jaettu Kuntien ja hyvinvointialueiden taloustietopalvelussa kunnittain, kuntayhtymittäin ja hyvinvointialueittain. Yksi testikäyttäjä-testiyritys vastaa yhden kunnan, kuntayhtymän tai hyvinvointialueen  y-tunnusta. Testitunnuksen oikeudet (valtuusasia) ovat kaikilla Kuntien ja hyvinvointialueiden taloustietojen hyväksymisen oikeudet. Tämä oikeus kattaa raportoinnin, kommentoinnin sekä tietojen hyväksynnän.
Alla on näkymin esitetty, miten Valtiokonttori kirjautuisi Usertestiin. Valtiokonttori vastaa tässä yhtä kuntaa, kuntayhtymää tai hyvinvointialuetta.

1. Mene osoitteeseen Usertest-sivulle
2. Valitse kirjaudu sisään

3. Valitse testitunnistaja

4. Kirjoita henkilötunnuskenttään sen käyttäjän henkilötunnus, joka kunnallesi/kuntayhtymällesi/hyvinvointialueellesi on toimitettu Valtiokonttorista. Paina tunnistaudu.

210281-9988 Larutzella Testifirma Oy Enni Grillsson Valtiokonttori

Huom! Kirjautumisessa ei käytetä kirjautuvan henkilön omaa henkilötunnusta, vaan testaustoimintoa varten luotua kuvitteellista henkilötunnusta.

Näin tunnistaudut

5. Valitse testiyritys, jonka Valtiokonttori on kunnallenne/kuntayhtymällenne/hyvinvointialueellenne ilmoittanut. Paina Valitse ja siirry asiointipalveluun.

Olet kirjautunut Usertestin Hyväksyntäpalveluun. Oikeassa yläkulmassa näkyy testikäyttäjän nimi, sekä oman kuntasi/kuntayhtymäsi/hyvinvointialueesi nimi. Oma nimesi /  organisaatiosi henkilöiden nimet näkyvät Usertestissä Hyväksyntäpalvelussa Lähettäjä / Hyväksyjä -kohdissa.

Hyväksyntää odottavat / Hyväksytyt -näkymiin listautuu oman kuntasi/kuntayhtymäsi aineistot.

 

 

automatisoitu talousraportointikuntatalous