Suomi.fi -tunnistautuminen Kuntatalouden tietopalvelun Usertest-palvelussa

KohderyhmäKunta
AsiakirjatyyppiOhje
Voimaantulopäivämäärä04.02.2022
Antopäivämäärä04.02.2022
KategoriatKuntatalouden raportointi
YlläpitovastuuValtiokonttori

Kuntatalouden Usertest eli testipalvelu käyttää Suomi.fi:n testitunnistajaa ja sen taustalla toimivia testikäyttäjiä tunnuksineen. Testikäyttäjä on kuvitteellinen henkilö kuvitteellisessa yrityksessä. Nämä käyttäjä-yritysparit on jaettu Kuntatalouden tietopalvelussa kunnittain ja kuntayhtymittäin. Yksi testikäyttäjä-testiyritys vastaa yhden kunnan tai kuntayhtymän y-tunnusta. Testitunnuksen oikeudet (valtuusasia) ovat kaikilla Kuntatalouden tietojen hyväksymisen oikeudet. Tämä oikeus kattaa raportoinnin, kommentoinnin sekä tietojen hyväksynnän.
Alla on näkymin esitetty, miten Valtiokonttori kirjautuisi Usertestiin. Valtiokonttori vastaa tässä yhtä kuntaa tai kuntayhtymää.

1. Mene osoitteeseen Usertest-sivulle
2. Valitse kirjaudu sisään

3. Valitse testitunnistaja

4. Kirjoita henkilötunnuskenttään sen käyttäjän henkilötunnus, joka kunnallesi/kuntayhtymällesi on toimitettu Valtiokonttorista. Paina tunnistaudu.

210281-9988 Larutzella Testifirma Oy Enni Grillsson Valtiokonttori

Huom! Kirjautumisessa ei käytetä kirjautuvan henkilön omaa henkilötunnusta, vaan testaustoimintoa varten luotua kuvitteellista henkilötunnusta.

Näin tunnistaudut

5. Valitse testiyritys, jonka Valtiokonttori on kunnallenne/kuntayhtymällenne ilmoittanut. Paina Valitse ja siirry asiointipalveluun.

Olet kirjautunut Usertestin Hyväksyntäpalveluun. Oikeassa yläkulmassa näkyy testikäyttäjän nimi, sekä oman kuntasi/kuntayhtymäsi nimi. Oman nimesi ei tulisi näkyä Usertestissä Hyväksyntäpalvelussa missään vaiheessa.

Hyväksyntää odottavat / Hyväksytyt -näkymiin listautuu oman kuntasi/kuntayhtymäsi aineistot.

 

 

automatisoitu talousraportointikuntatalous