TauollaLöydät ilmoitukset Valtiokonttorissa avoinna olevista viroista tältä sivulta, valtion työnhakupalvelun sivustolta (www.valtiolle.fi) ja TE-palveluiden sivuilta (te-palvelut.fi). Useimmiten ilmoitamme myös Helsingin Sanomissa, jossa valtion yhteiset Vaikuta valtiolla -ilmoitukset  löytyvät Työpaikkailmoitusten jälkeisestä Avoimet virat -osiosta. Viroista voimme ilmoittaa myös Oikotiellä tai kyseessä olevan alan ammattilehdissä. Virkoihin voit hakea ilmoituksissa määritellyllä tavalla.

Halutessasi voit myös jättää avoimen hakemuksen. Huomaathan kuitenkin, että avoimella hakemuksella voit hakeutua ainoastaan harjoittelu- ja kesätyöpaikkoihin. Virkoja täyttäessämme emme voi huomioida avoimia hakemuksia.

Avoimessa hakemuksessa Sinun tulee kertoa millaisista tehtävistä olet kiinnostunut ja millaista osaamista meille tarjoat. Liitä hakemukseesi ansioluettelo.

Tilaa Valtiokonttorin avoimet työpaikat RSS-syötteenä tästä >

Työnhakuohjeet

Toimialamme ja yksikkömme rekrytoivat suoraan oman henkilöstönsä. Odotuksemme ja toiveemme hakijoille ilmenevät avoin virka -ilmoituksista.

Jos haet virkaan, Sinun täytyy hakea juuri siihen virkaan. Avoimia hakemuksia emme pääsääntöisesti voi ottaa huomioon. Jos jätät meille avoimen hakemuksen, Sinun tulisi kertoa, millaisista tehtävistä olet kiinnostunut ja millaista osaamista ja työkokemusta Sinulla on. Näitä avoimia hakemuksia käytämme sijaisuuksien ja määräaikaisten tehtävien täyttämiseen.

Hakemuksen voit toimittaa meille valtion työnhakupalvelun valtiolle.fi kautta tai kirjallisena kirjaamoon, katso osoitteet yhteystiedoista sivun alalaidassa. Kun lähetät hakemuksesi, huolehdithan, että siinä ovat omat yhteystietosi.

Valtiokonttorista annetussa asetuksessa säädetään kelpoisuusehtoja vain ylimpiin virkoihin, joita ovat pääjohtajan välittömät esimiesalaiset. Hakuilmoituksessamme kerromme, mitä odotamme tai toivomme hakijoilta.

Hakemusten perusteella kutsumme osan hakijoista haastatteluun ja mahdollisesti soveltuvuusarviointiin.

Palvelussuhteen alussa käytössämme on ensin neljän kuukauden mittainen koeaika. Kun hakuprosessi on käyty loppuun, ilmoitamme päätöksen lopputuloksen kaikille hakijoille.

Etätyö Valtiokonttorissa

Etätyöt ovat mahdollisia valtaosassa Valtiokonttorin tehtävistä. Etätyön soveltuvuudesta tehtävään, etätyön määrästä sekä ajankohdista jne. sovitaan aina tehtäväkohtaisesti. Kannattaa ottaa yhteyttä rekrytoivaan esimieheen, joka osaa kertoa etätyön soveltuvuudesta kyseisessä haettavassa tehtävässä.