Valtiokonttori.fi-sivusto on Valtiokonttorin keskeinen tiedonvälityksen kanava. Palvelemme sivustolla asiakkaitamme, joita ovat valtionhallinto, kansalaiset, kuntasektori, yhteisöt ja yritykset. Tämä sivusto on luonteeltaan informatiivinen. Palautetta sivustosta voit antaa sivuston alareunasta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan Valtiokonttorin Viestintään: viestinta@valtiokonttori.fi.

Suositeltavat selaimet

Valtiokonttorin verkkosivut ovat käytettävissä kaikilla uusimmilla selaimilla, kuten Google Chrome, Edge, Mozilla Firefox, Opera ja Safari. Suosittelemme käyttämään selainten uusimpia versioita niin mobiili- kuin työasemalaitteilla. Internet Explorer (IE) ei enää tue uusia verkkostandardeja, joten mahdollisuuksien mukaan suosittelemme käyttämään muita selaimia, jotta sivustomme käyttö olisi tietoturvallista ja tarjoaisi parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.

Sivuston tietosuoja

Valtiokonttorin tavoitteena on kaikessa toiminnassaan henkilötietoja käsitellessään varmistaa, että rekisteröityjen oikeudet toteutuvat ja henkilötietoja käsitellään lainsäädännön ja Valtiokonttorin tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. Tämän sivuston tietosuojaseloste on laadittu 28.1.2019, ja sitä on päivitetty viimeksi 18.8.2022.

Sivuston tietosuojaseloste >

Sivuston saavutettavuus

Tämän sivuston saavutettavuuden on arvioinut Avaava Oy. Seloste on laadittu 7.11.2019 ja päivitetty viimeksi 13.12.2023. Teemme myös jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi.

Sivuston saavutettavuusseloste >

Kirjautumista vaativat palvelumme

Joihinkin tuottamistamme palveluista pitää kirjautua erikseen. Tällaisia palveluita ovat korvaus- ja vahinkopalveluiden ja rahoitus- ja lainapalveluiden sähköiset asiointipalvelut (kirjautuminen tapahtuu Suomi.fin kautta) sekä valtionhallinnon palveluiden viranomaisille tarkoitetut sisällöt (kirjautuminen tapahtuu Virtun kautta).

Suomi.fi-tunnistus on julkishallinnon yhteinen tunnistuspalvelu, jossa voi tunnistautua joko pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Virtu-käyttäjätunnistusjärjestelmä on Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin virastoille tarjoama palvelu, jota voivat käyttää valtion virkamiehet ja muut valtioon palvelussuhteessa olevat henkilöt.

Suomi.fi-tunnistusta vaativat palvelumme:

Virtu-käyttäjätunnistusta vaativat palvelumme ja sisältömme:

 • Valtionhallinnon palvelut: Maksuliikkeen ja laskujen välityksen materiaalit, osa Talous ja hankinnat -osa-alueen materiaaleista.

Palaute

Voit antaa meille palautetta sivuston palautelomakkeen ja reaktiopainikkeiden kautta. Löydät palautelomakkeen ja reaktiopainikkeet jokaisen sivun alalaidasta. Ethän kirjoita viestiin mitään henkilökohtaisia tietojasi, kuten nimeäsi, osoitettasi tai henkilötunnustasi.

Chattirobotti

Valtiokonttorin kotisivuilla on kokeilukäytössä chattirobotti, joka on valmiina auttamaan asiakkaitamme kotisivuihin liittyvissä kysymyksissä. Botti on nimeltään Pilvi Palvelubotti ja se osaa palvella toistaiseksi vain suomeksi. Chatbotin toiminta perustuu valtiokonttori.fin hakuun eli botti tekee asiakkaan puolesta haun sivustomme sisällöistä. Lisäksi botille on opetettu tiettyjä fraaseja ja synonyymejä sekä määritelty, mitä hakutuloksia nostetaan milloinkin kärkeen. Botti osaa etsiä tietoa parhaiten, kun kysyt lyhyillä lauseilla tai käytät avainsanoja.

Oikeudet

Valtiokonttori.fi -palvelussa olevan aineiston oikeudet kuuluvat Valtiokonttorille, ellei toisin mainita. Sivuston sisältöön voi linkittää vapaasti, kun linkki avaa koko sivuston. Lehdistötiedotteet, uutiset ja muu julkiseksi tarkoitettu materiaali on vapaata julkaistavaksi. Lähde on hyvä mainita julkaisun yhteydessä.

Valtiokonttorin sivuilta on linkkejä myös muihin sivustoihin. Valtiokonttori ei vastaa tällaisten ulkopuolisten palveluntarjoajien palvelujen sisällöstä, saatavuudesta, tietojen oikeellisuudesta taikka omistus- tai tekijänoikeuksista.

Vastuukysymykset

Sivuston tavoitteena on tarjota luotettavaa ja ajan tasalla olevaa tietoa Valtiokonttorin toiminnasta. Sivuston tiedot pyritään pitämään mahdollisimman ajantasaisina ja virheettöminä.

Valtiokonttori ei vastaa tarjoamansa sivuston (esim. virheellisten tietojen) tai sivuston teknisten ongelmatilanteiden aiheuttamista välittömistä tai välillisistä vahingoista, kustannuksista tai haitoista.

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Valtiokonttorin viestintä vastaa verkkopalveluidemme ylläpidosta ja kehittämisestä yhteistyössä eri palvelukokonaisuuksien asiantuntijoiden kanssa. Jos sinulla on kysyttävää verkkopalveluihimme liittyen, voit olla yhteydessä myös meihin. Yhteystietomme löydät oheisen linkin takaa.

Valtiokonttorin viestinnän yhteystiedot

Onko palvelu hukassa? Katso navigointiohjeet alta

 • Näin navigoit palveluihin tällä sivustolla

  Kunkin palvelumme asiointikanavat yhteystietoineen löydät jokaisen palvelun yhteydestä. Palveluihin voit navigoida joko tämän sivuston etusivun kuvanostojen kautta (ks. oheisen kuvan kohta A) tai sivuston oikeasta yläkulmasta löytyvän hampurilaisvalikon kautta (ks. oheisen kuvan kohta B).

  Navigointi palveluihin tapahtuu etusivun kuvanostojen tai valikon kautta.

  Palveluille on myös marraskuussa 2023 julkaistu oma etusivunsa, jolta pääset edelleen navigoimaan palveluryhmien sivuille (ks. kuva alla). Tälle palveluiden etusivulle nostetaan myös muutamia ajankohtaisia palveluita ja sivulta näet myös viimeksi katsomasi palvelut, mikäli olet hyväksynyt sivuston evästeet.

  Palveluiden oma etusivu kokoaa kaikki palveluryhmät yhteen.

   

 • Näin haet palveluita palveluryhmän koontisivulla

  Palvelumme on ryhmitelty aihealueittain yhdeksään palveluryhmään. Kullakin ryhmällä on oma koontisivunsa, jolla palveluita on edelleen ryhmitelty mm. eri asiakasryhmien tai asiakokonaisuuksien mukaan. Pääset valitsemaan hakemasi palvelun esim. koontisivulla olevia avainsanoja (C) hyödyntäen, valitsemalla ensin sopivan alaryhmän (D) tai käyttämällä vapaa sana -hakua (E). Voit myös selata palvelukortteja (F), jotka löydät sivun keskeltä. Lisää palvelukortteja voit ladata näkyviin sivun alareunasta.

  Kuvallinen ohje palveluiden suodatukseen: Hae etsimäsi palvelu koontisivulla olevia avainsanoja hyödyntäen tai ruksaamalla ensin sopivan alaryhmän. Voit myös selata sivulla näkyviä palvelukortteja ja ladata lisää kortteja näkyviin sivun alalaidasta.

 • Palvelusivulla sisältö sijoittuu välilehtiin

  Kun olet löytänyt etsimäsi palvelun, pääset sen omalle sivulle klikkaamalla palvelun nimeä. Palvelusivulla sisältö on ryhmitelty välilehtiin (G) ja plus-merkistä avautuviin kappaleisiin (H). Yleistä tietoa palvelusta kerrotaan ensimmäisellä välilehdellä. Palveluun liittyvät ohjeet sijaitsevat usein toisella välilehdellä ja palveluun mahdollisesti liittyvät lomakkeet kolmannella välilehdellä. Tämä ryhmittely kuitenkin vaihtelee palveluittain. Kunkin palvelun asiointikanavat yhteystietoineen sijaitsevat palvelusivun oikeassa palstassa (I).

  Kuvallinen ohje navigoinnista palvelusivulla. Sisältö on ryhmitelty välilehtiin ja avattaviin kappaleisiin. Asiakaspalvelun yhteystiedot ovat oikeassa palstassa.