Hoppa innehåll

Statskontoret får priset: Årets mest effektfulla värdehandling 2020

Arvoliitto har tilldelat Statskontoret priset Årets mest effektfulla värdehandling 2020 (Vuoden vaikuttavin arvoteko 2020). Priset är ett erkännande av Statskontorets verksamhet för distribution av kostnadsstöd.

Arvoliitto tilldelar Årets mest effektfulla värdegärning för konkreta åtgärder som löser sociala problem genom affärsmetoder. Priset kan ges till ett företag, samhälle, innovation eller praxis som har lyckats kombinera social påverkan med ansvarsfull och produktiv verksamhet.

Positiva effekter mitt i en koronapandemi

I år ville förbundet prisbelöna en handling som har haft en positiv inverkan på livet för människor som drabbats av coronapandemin. Kriterierna för utmärkelsen betonade innovation, mod när det gäller social påverkan samt spårning av resultat och mätning av effektivitet.

Enligt tävlingsjuryn betonas alla kriterier för årets tävling i Statskontorets verksamhet. ”Arbetet visar en genuin önskan att hitta och vara nära finska entreprenörer. Hastigheten på det konkreta stödet lindrade den akuta kassakrisen hos flera finländska företag, säger juryn i sin motivering.

En pionjär för statliga aktörer

Lagen fungerar också som en vägledning för andra statliga aktörer som vill att den smidiga utvecklingen av tjänster i statsförvaltningen ska vara möjlig och värt att göra.

“Vi var imponerade av det faktum att en offentlig aktör, som traditionellt ansågs vara stel och långsam, agerade snabbt, utvecklade sin verksamhet på ett innovativt och effektivare sätt, och införde nya sätt att arbeta fördomsfritt”, säger motiveringen.

Statskontorets värden i bakgrunden av verksamheten

Genomförandet av kostnadsstöd motsvarar Statskontorets värden, vilka är att sträva efter samhällets bästa, kundservice och utveckling. Feedbacken från tjänsten och utmärkelsen visar att Statskontoret har lyckats främja samhället genom att stödja företag och deras möjligheter att anställa sin personal.

Priset är ett stort erkännande för Statskontoret, som har lyckats utnyttja sina befintliga färdigheter för den nya tjänsten, öppet lärt sig nya saker och förnyat tjänsten. Tjänstens framgångar har också dokumenterats omfattande och är grunden för utvecklingen av Statskontorets grundläggande verksamhet. ”Externa erkännanden förstärker visionen att vi är på rätt väg”, säger divisionschef Jyri Tapper.

Stort tack går också till Statskontorets samarbetspartners. Utan ett flexibelt och utvecklande samarbete skulle vi inte ha lyckats med detta.

Mer information

Jyri Tapper, divisionschef, tel. +358 29 550 2950
Laura Sorva, projektledare, tel. +358 295 50203

Arvoliittos pressmeddelande>

Annat som anknyter till detta

◄ Alla nyheter