Hoppa innehåll

Tiedon luo: Dansar ditt företag fortfarande kvittorumba?

I det senaste avsnittet av podcasten Tiedon luo utreds hur digitala kvitton underlättar företagarens, konsumentens och bokförarens vardag. Vilka data om digitala kvitton kan man få och hurdana tjänster kan man bygga upp för konsumenterna? Hur kan kvittouppgifterna utnyttjas i grön bokföring? Finns det någon människa som har alla garantikvitton sparade?

Chefredaktör och ledande sakkunnig Janne Fredman från Ekonomiadministarationsförbundet och ledande sakkunnig inom ekonomiförvaltning Pirjo Ilola från Statskontoret diskuterar kunskapsbaserad ledning, eKvitton och digitalisering av ekonomiförvaltningen med Henni Purtonen, programledare för podcasten.

Kvittot är papperets sista fästning i den finländska ekonomiförvaltningen. I framtiden kommer man inte längre att tänka på kvitton, men när ska man sluta skriva ut papperskvitton som är skadliga för klimatet? Av de nordiska länderna ligger Sverige och Danmark före Finland när det gäller att erbjuda eKvitton. Är lagstiftning det enda alternativet för att få eKvitton i bruk?

Lyssna på det senaste finskspråkiga avsnittet eller hitta äldre svenskapråkiga avsnitten på Spotify.

Tiedon luo behandlar ledarskap och arbetslivets framtid

I podcasten Tiedon luo närmar vi oss arbetslivet, förändring och ledarskap ur såväl människans som samhällets, ekonomins och kulturens synvinkel. Tillsammans med gästerna funderar Henni på frågor gällande flerspråkighet, digitaliseringen, hybrid- och informationspåverkan, strukturell rasism, etik inom artificiell intelligens samt coachande ledarskap och kreativitet.

Du kan lyssna på podcasten Tiedon luo på Spotify och i tjänsten Apple Podcasts. Avsnitten finns också samlade på Statskontorets webbplats och på adressen valtiolla.fi.

Välkommen att diskutera avsnittens teman även i sociala medier med hashtaggen: #tiedonluo

Mer information:
kommunikationsexpert Henni Purtonen, tfn 0295 502 017, henni.purtonen(at)valtiokonttori.fi

Annat som anknyter till detta

◄ Alla nyheter