Hoppa innehåll

Ansökningstiden för kostnadsstöd går ut 26.2. ­­– ansök om kostnadsstöd nu

Ansökningstiden för kostnadsstöd går ut 26.2.2021 kl. 16.15. Av ansökningstiden återstår alltså ungefär en vecka. Statskontoret uppmanar vänligen alla företag som har rätt till kostnadsstöd att ansöka om stöd.

Ansökningarna ska vara framme senast 16.15

Det lönar sig att göra ansökan om kostnadsstöd i tid. Ansökningarna ska vara Statskontoret tillhanda 26.2.2021 kl. 16.15 oberoende av om ansökan skickas via e-tjänsten eller per post. Ansökningar som skickas per post ska vara framme vid Statskontorets registratorskontor senast klockan 16.15. Poststämpel från samma dag räcker alltså inte.

Att göra ansökan i sista minuten lönar sig inte, eftersom till exempel den egna nätförbindelsen plötsligt kan bli långsammare.

Kom ihåg att skicka en ansökan som sparats

I Statskontorets elektroniska tjänst finns nästan 2 000 oavslutade ansökningar om kostnadsstöd. En halvfärdig ansökan hinner ännu kompletteras och skickas. Det egna företagets status kan kontrolleras på sidan Statistik över kostnadsstöd. I rapporten som uppdateras varje vardag ser du alla ansökningar som är anhängiga och som det fattats beslut om.

Statskontoret betjänar

På Statskontorets webbplats finns ansökningsanvisningar på finska, svenska och engelska, videoanvisningar för ifyllande av ansökan, en inspelning av kostnadsstödswebbinariet samt svar på vanliga frågor. Stödbeloppet och uppfyllandet av minimistödbeloppet (2 000 euro) kan bedömas med hjälp av en kalkylator och en tabell.

Telefontjänsten för kostnadsstöd betjänar vardagar kl. 9–15 på numret 0295 50 3050.

Nästan 133 miljoner euro har betalats i kostnadsstöd

Kostnadsstöd har kunnat sökas hos Statskontoret från och med 21.12.2020. Statskontoret har hittills betalat nästan 133 miljoner euro i kostnadsstöd. Cirka 5 200 företag har beviljats kostnadsstöd och det genomsnittliga betalningsbeloppet per företag är cirka 25 000 euro.

Aktuell information om antalet ansökningar om kostnadsstöd och beslut finns på sidan Statistik över kostnadsstöd. Rapporten uppdateras varje vardag.

Letar du efter dessa?

Tjänstesidan för kostnasstöd >

Vanliga frågor om kostnadsstöd >

Statistik om kostnadsstöd >

Länk till e-tjänsten >

Målgrupp: Företag och samfund

Annat som anknyter till detta

◄ Alla nyheter