Hoppa innehåll

Tiotusentals elektroniska debetsedlar för fordonsskatt har redan skickats till dem som använder Suomi.fi-meddelanden

Transport- och kommunikationsverket Traficom började i november använda Suomi.fi-meddelanden som ett sätt att skicka debetsedlar för fordonsskatt elektroniskt till kunder. Debetsedlarna för fordonsskatt skickas elektroniskt till dem som använder Suomi.fi-meddelanden i stället för papperspost. Under den första månaden har redan över 50 000 debetsedlar för fordonsskatt skickats till Suomi.fi-meddelanden.

“Antalet debetsedlar som skickats till Suomi.fi-meddelanden har varit större än väntat, och det har varit en positiv överraskning. På basis av den första månaden kan vi beräkna att vi sparar hela 600 000 euro per år i postningskostnaderna. Tack för alla användare av Suomi.fi-meddelanden”, glädjer Traficoms specialsakkunnig Antti Mört.

E-faktura det enklaste sättet att betala fordonsskatt

När du beställer debetsedeln för fordonsskatt som e-faktura skickas debetsedeln direkt till din nätbank i stället för Suomi.fi-meddelanden. “E-faktura är absolut det enklaste sättet att betala fordonsskatt. Alla uppgifter finns färdiga på fakturan så du behöver bara kontrollera och godkänna den”, säger Mört.

Du kan börja använda e-faktura då du ingår ett avtal om e-faktura i din nätbank. För detta behöver du din kundkod för fordonsbeskattning. Kundkoden finns på debetsedeln för fordonsskatt och du kan också kontrollera den i Traficoms e-tjänst Mina ärenden (Mina uppgifter). 

Debetsedeln för fordonsskatt kan också beställas elektroniskt till OmaPosti.

Man behöver inte oroa sig för förfallodagen och alla uppgifter på fakturan är färdigt ifyllda, upplyser betalningsrörelsechef Tarja Tapio vid Valtiokonttori. Du får tillgång till e-fakturan genom att ingå ett avtal om e-faktura i din nätbank. För detta behöver du kundkoden för fordonsbeskattning. Kundkoden anges på debetsedeln för fordonsskatt och du kan också kontrollera den i Traficoms e-tjänster under Mina ärenden.

Ytterligare information

Suomi.fi-meddelanden (Extern länk)

E-faktura  

verkkolaskutus@valtiokonttori.fi

Annat som anknyter till detta

◄ Alla nyheter