Hyppää sisältöön

Sähköisiä ajoneuvoverolippuja lähetetty Suomi.fi-viestien käyttäjille jo kymmeniä tuhansia

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom otti marraskuussa käyttöön Suomi.fi-viestit yhtenä tapana lähettää ajoneuvoveroliput sähköisenä asiakkaille. Ajoneuvoverolippu lähetetään paperipostin sijaan sähköisenä Suomi.fi-viestien käyttäjille. Ensimmäisen kuukauden aikana Suomi.fi-viesteihin on lähetetty jo yli 50 000 ajoneuvoverolippua.

”Suomi.fi-viesteihin toimitettujen verolippujen määrä on ollut oletettua suurempi, mikä on yllättänyt positiivisesti. Ensimmäisen kuukauden perusteella voimme arvioida, että vuositasolla säästämme postituskustannuksissa arvioilta jopa 600 000 euroa. Kiitos kaikille Suomi.fi-viestien käyttäjille”, iloitsee Traficomin erityisasiantuntija Antti Mört.

E-lasku mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero

Tilaamalla ajoneuvolipun e-laskuna, verolippu toimitetaan Suomi.fi-viestien sijaan suoraan verkkopankkiin. ”E-lasku on ehdottomasti mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero. Kaikki tiedot ovat laskussa valmiina, joten sinun tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä se”, ohjeistaa Mört. E-laskun saa käyttöön tekemällä e-laskusopimuksen verkkopankissa. Sitä varten tarvitsee ajoneuvoverotuksen asiakastunnuksen. Asiakastunnus on merkitty ajoneuvoverolippuun, ja sen voi tarkistaa myös Traficomin Liikenteen oma asiointi -palvelusta (Omat tiedot).

Ajoneuvoverolipun voi tilata sähköisesti myös OmaPostiin.

— Ottamalla käyttöön Suomi.fi-viestit tai OmaPosti-palvelun auttaa paitsi vähentämään valtiolle aiheutuvia kustannuksia, myös säästää ympäristöä. Kunhan muistaa ettei jää odottamaan paperipostia, löytyvät ajoneuvoveroliput näppärästi Suomi.fi-viesteistä tai OmaPostista, vinkkaa maksuliikepäällikkö Tarja Tapio Valtiokonttorista.

Lisätietoja

Suomi.fi-viestit (Ulkoinen linkki)

E-lasku 

verkkolaskutus@valtiokonttori.fi

◄ Kaikki uutiset