Hoppa innehåll

Lagen om kostnadsstöd träder i kraft 1.7.2020 – så betjänar vi 

Lagen om kostnadsstöd träder i kraft 1.7.2020. Stödet är avsett för företag vars omsättning har minskat avsevärt på grund av coronaviruset och som har svåranpassade kostnader. Stödet riktar sig till företag och branscher som lidit av coronapandemin. Också stiftelser och föreningar som driver affärsverksamhet omfattas av stödet.

Du kan ansöka om kostnadsstöd från Statskontoret under perioden 7.7-31.8.2020.

Uppskatta med räknaren om ditt företag är berättigat till kostnadsstöd

För att hjälpa de sökande har vi publicerat en räknare med vilken du kan uppskatta om företaget är berättigat till stöd. Räknaren är riktgivande, då den inte inkluderar alla villkor som anges i lagen. Beloppet som räknaren anger är inte ännu något officiellt beslut om kostnadsstöd, utan stödet måste ansökas separat i e-tjänsten.

Gå till räknaren

Vi svarar på frågor på sidan Ofta ställda frågor och i telefontjänsten

Ofta ställda frågor om kostnadsstöd för företag -sidan innehåller de vanligaste frågorna i anslutning till kostnadsstöd. Information om kostnadsstödet och hur man ansöker om det finns här >

Telefontjänsten för kostnadsstöd är avsedd för företagare som ansöker om kostnadsstöd för företag. I telefontjänsten ger vi råd om hur man fyller i ansökan, och svarar på frågor.

Telefontjänsten för kostnadsstöd betjänar från och med 1.7 vardagar kl. 9-15 på numret 0295 50 3050.

Statskontoret tar inte ut tilläggs- eller serviceavgifter för samtal till 0295-telefonnummer. Operatörerna debiterar normal mobilsamtals-/lokalnätsavgift för samtalen.

Söker du dessa?

Ofta ställda frågor om kostnadsstödet

Ansök om kostnadsstöd

Branscher som omfattas av kostnadsstödet

Räknare för kostnadsstödet

Målgrupp: Företag och samfund

Annat som anknyter till detta

◄ Alla nyheter