Hyppää sisältöön

Syksyllä kaikuu: Syyspäivä ja valmennuksia tulossa

Valtiokonttorin Työelämäpalvelut järjestää syksyllä Helsingissä työpajoja ja kohtaamispaikkoja johdolle ja asiantuntijoille seuraavien teemojen tiimoilta. Lisää seuraa syksyn mittaan. Laitahan päivämäärät jo kalenteriisi!

Dialogi ja dialogisuus

Kaipaatko jaettua kykyä luoda syventävää ymmärrystä monitahoisesta työstä? Dialogi on juuri sitä varten. Dialogin ytimessä on käsillä olevan asian syvempi hahmottaminen, erilaisten näkökulmien arvostava ymmärtäminen ja oppiminen – niin asiasta itsestään, keskustelukumppaneista kuin itsestäänkin. Järjestimme keväällä kaksi kaksipäiväistä dialogiprosessia, ja samaa suunnittelemme myös syksylle.

  1. ti 3.9.2019 ja pe 27.9.2019
  2. ti 12.11.2019 ja ti 3.12.2019

Molemmat prosessit toteutetaan Helsingissä.

Lue lisää oheisesta liitteestä:
Otetaan erätauko ja ajatellaan yhdessä (pdf) >

Ilmoittaudu osoitteessa:
https://www.lyyti.in/Otetaan_Eratauko_ja_ajatellaan_yhdessa_syksy_2019_5633

Systeemiajattelu ja kehittäminen kompleksisessa ympäristössä

Pohditko kenties, että dialogikaan ei riitä, homma ei ole oikein kenenkään hanskassa, kukaan ei hallitse kokonaisuutta? Niin monta tekijää on jatkuvassa liikkeessä mikä mihinkin suuntaan, ja kuitenkin keskinäisessä riippuvuussuhteessa, kytkeytyneitä. Toimit kompleksisessa ympäristössä. Jatkamme myös hyvää palautetta saaneita kolmen kokoontumisen ja verkkokeskustelujen prosesseja, joissa tutkimme sitä, mitä kehittäminen on kytkeytyneessä, kompleksisessa toimintaympäristössä.

Syksyn työpajapäivät ovat

  1. päivä 19.9.2019 Systeeminen ajattelu ja organisaatioiden kehittäminen
  2. päivä 1.11.2019 Kompleksisten systeemien muuttuminen
  3. päivä 19.12.2019 Systeeminen kehittymisen ohjaaminen

Tilaisuudet ovat kaikki Helsingissä.

Lisätietoja oheissa liitteessä:
Kompleksisuus kehittämisajattelussa (pdf) >

Ilmoittautuminen osoitteessa:
https://www.lyyti.fi/reg/Kompleksisuus_kehittamisajattelussa_ja_toiminnassa_tyopaja_8986

Työsuojelijoiden verkostoitumispäivä

Työsuojelijoiden verkostoitumispäivä on 1.10. Teemana on Ihmisen kokoinen työ – työsuojelun keinoja haitallisen kuormituksen vähentämiseen. Työsuojelutehtävissä olevat saavat tästä sähköpostiviestiä kesäkuun alussa, vaan päivä kannattaa jo merkata kalenteriin.  Tilaisuus järjestetään Helsingissä ja sitä voi seurata myös suorana striimattuna tai tallenteena tilaisuuden jälkeen.

Syyspäivä

Syyspäivä järjestetään 2.10. teemalla Valmentava työote. Siitäkin tulee lisätietoja lomien jälkeen.

Ilmiötreenit

Sitrassa on pohdittu ilmiöitä ja sitä, miten niitä tarkastella riittävän moniäänisesti. Harjoitellaan yhdessä niiden käyttöä ja soveltamista 27.8. Helsingin Hakaniemessä, Valtiokonttorin tiloissa Sörnäisten rantatie 13.

Kaiku-hankepäivä

Hyviä Kaiku-hankkeita esitellään 26.11. iltapäivällä. Kaikki, jotka ovat ylpeitä ja tyytyväisiä omaan kehittämisprosessiinsa ja kertovat siitä mielellään muillekin, saavat mieluusti ilmoittautua sähköpostiin kaiku@valtiokonttori.fi.

Kohderyhmä: Viranomaiset

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset