Hyppää sisältöön

Valtiokonttorin määräykset ja ohjeet -kokonaisuus uudistuu

Osana Valtiokonttorin kotisivustouudistusta uudistamme kuluvan kevään aikana myös Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon käsikirjasivuston. Vanha sivusto poistuu syksyyn mennessä kokonaan ja se korvataan uudella määräys- ja ohjepankilla, joka sijoittuu kotisivujemme yhteyteen julkishallinnon palveluiden alle. Uuden toteutuksen beta-versio pyritään julkaisemaan juhannukseen mennessä.

Asiakirjat konvertoidaan verkkosivuiksi

Uudistus on valtava harppaus entiseen verrattuna, sillä aiemmin pdf-tiedostoina julkaistut määräykset, ohjeet ja muut asiakirjat konvertoidaan eli muutetaan automaattisesti verkkosivuiksi. Tällä ratkaisulla parannamme asiakirjojen saavutettavuutta merkittävästi, vaikkakin osa vanhemmista asiakirjoista joudutaan jatkossakin tarjoamaan pdf-tiedostoina.

Toteutuksen yhteydessä asiakirjoille rakennetaan versiohallinta, joten asiakirjoja haettaessa on helppo siirtyä voimassaolevasta edellisiin versioihin ja päinvastoin.

Toteutuksen pohjana on hakusivu, jolla asiakirjoja voi hakea mm. asiakirjatyypin, kategorian ja päivämäärän mukaan. Asiakirjojen saatteet ja liitteet sekä mahdolliset usein kysytyt kysymykset sijoitetaan kunkin asiakirjan yhteyteen. Sisällysluettelo helpottaa pitkien asiakirjojen selaamista.

Takana valtava savotta

Käsikirjasivustolla on monta sataa asiakirjaa kieliversioineen ja kaikki sivuston sisällöt on kevään aikana perattu läpi ”täikammalla”. Saimme avuksemme todellisen määräys- ja ohjegurun, kun jo eläkkeelle livahtanut pitkän uran Valtiokonttorissa tehnyt Merja Laitinen saatiin hetkeksi takaisin auttamaan mm. tässä työssä.

”Ilman Merjaa emme olisi saaneet uudistusta näin pitkälle tässä ajassa. Hänen panoksensa paitsi asiakirjojen perkaamisessa myös konvertoitujen asiakirjojen tarkastuksessa on kullan arvoista.”, iloitsee sivustouudistuksen projektipäällikkö Annu Tuominen.

Asiakasraati mukana suunnittelussa

Uudistustyöhön on osallistunut valikoitu taloushallintoammattilaisten joukko Puolustushallinnon palvelukeskuksesta ja Rajavartiolaitokselta. Asiakasraadin toiveet, tarpeet ja kokemukset Käsikirjasivuston osalta ovat ohjanneet suunnittelutyötämme. Raati katselmoi keskeneräistä toteutusta toukokuun alussa ja heidän havaintonsa auttavat meitä viilaamaan kokonaisuudesta asiakkaiden tarpeita vastaavan ja mahdollisimman käytettävän.

”Kirjanpitoyksiköiden taloushallinnon kokeneilta ja uusilta ammattilaisilta saatu palaute on ollut tärkeässä asemassa uuden ”käsikirjasivuston” suunnittelussa ja toteutuksessa. Asiakasraadin huomioilla on tavoiteltu sivuston parempaa käytettävyyttä. Kehitystyö tosin jatkuu varmasti sivuston käyttöönoton jälkeenkin. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä ja iloisia, että saimme Puolustushallinnon palvelukeskuksen ja Rajavartiolaitoksen ammattilaiset mukaan kehitystyöhön”, toteaa projektipäällikkö Ari Kauhanen T3-toimialalta.

Beta-sivusto julkaistaan juhannukseen mennessä

Projektin tavoitteena on saada asiakirjat konvertoitua ja tarkastettua touko-kesäkuun aikana niin, että kokonaisuus voitaisiin julkaista beta-versiona asiakkaiden testattavaksi vielä ennen juhannusta.

Alla näytönkuva uudesta toteutuksesta:

Määräykset ja ohjeet -hakusivu

Kohderyhmä: Viranomaiset

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset