Hyppää sisältöön

Polttoainetuki

Haku alkaa lokakuussa 2022.

 • Eduskunta on hyväksynyt lain määräaikaisesta polttoainetuesta kuljetusyrityksille. Laki tulee voimaan 1.9.

  Tukea haetaan Valtiokonttorista ja sen hakuaika alkaa lokakuussa 2022. Tiedotamme tarkemmasta aikataulusta sekä hakuohjeista ja tuen ehdoista tällä sivulla. 

  Tuki koskee maantiellä tapahtuvia tavara- ja henkilökuljetuksia ja kaikkia polttoainemuotoja ja sähköenergiaa pois lukien polttoöljyä. Tuki niille kevyttä polttoöljyä käyttäville toimijoille, joihin nyt hyväksytty polttoainetuki ei kohdistu, on tällä hetkellä selvityksessä. Selvityksen etenemisestä sekä mahdollisesta tuesta tiedottaa tässä vaiheessa työ- ja elinkeinoministeriö >

 • Mistä on kyse?

  Polttoainetuki kompensoi helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua, joka alkoi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Hintakehitys on ajanut kuljetusalan yrityksiä vaikeaan tilanteeseen, millä puolestaan voi olla vaikutus Suomen huoltovarmuuteen. Tuki perustuu lakiin kuljetusyritysten määräaikaisesta polttoainetuesta >

  Laki on voimassa 1.9.-31.12.2022 välisen ajan. Tuen hakuaika alkaa Valtiokonttorista lokakuun 2022 aikana.

  Polttoainetukea on mahdollista saada kolmelta kuukaudelta (helmikuu-huhtikuu 2022). Tuki kattaa 5 prosenttia polttoainekustannuksista näiltä kuukausilta.

 • Kenelle tuki on tarkoitettu?

  Tuki kohdistuu maanteillä tapahtuviin tavara- ja henkilökuljetuksiin. Se koskee kaikkia polttoainemuotoja ja sähköenergiaa pois lukien polttoöljyä, jonka liikennekäyttö on kielletty. Tukea voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat syntyneet tukikaudella 1.2.-30.4.2022. Tuki kevyttä polttoöljyä käyttäville toimijoille on selvityksessä, ja siitä tiedottaa työ- ja elinkeinoministeriö.

 • Asiakaspalvelu – Polttoainetuki

 • Soita

  0295 50 3050, ma-pe 9.00-12.00

 • Lisätiedot

  Valtiokonttori ei peri 0295-numeroihin soitetuista puheluista maksuja. Operaattorit perivät puheluista normaalin matkapuhelin-/palveluverkkomaksun.

  Vaihde: +358 295 50 2000