Hoppa innehåll

Webbinarium: Smidig betalning via nätet med Suomi.fi-betalningar

En kvinna och en man arbetar på sina datorn och pratar i mötet.Webbinarier om Suomi.fi-betalningar inleds nästa vecka. Under höstens webbinarier får vi veta mer om processen för att ta i bruk Suomi.fi-betalningar och bekanta oss med såväl tjänsten i sig som användarnas upplevelser. Syftet med webbinarierna är att informera om tjänsten Suomi.fi-betalningar och ibruktagandet av den.

Fungerar nätbetalningar i din organisations tjänster? Suomi.fi-betalningar är en samlings- och administrationstjänst för nätbetalningar inom hela den offentliga förvaltningen, som sparar på organisationernas resurser för ekonomiförvaltningen. Tjänsten måste användas enligt Kapa-lagen.

Under webbinarierna går vi förutom ibruktagandeprocessen även igenom hur olika bestämmelser i praktiken påverkar hanteringen av betalningar. Samtidigt delar vi med oss av god praxis för ordnande av ekonomiförvaltningsprocesser.

– Även om ibruktagandet av tjänsten Suomi.fi-betalningar och implementeringen av betalningsgränssnittet är ganska enkla har vi kontaktats av organisationer angående hanteringen av intäkterna från nätbetalningstjänsten och förändringar i ekonomiförvaltningsprocessen i samband med ibruktagandet av betaltjänsten, berättar ekonomiförvaltningsexpert Anni Koskinen på Statskontoret.

Webbinarierna är för aktörer med rätt enligt Kapa-lagen att använda Suomi.fi-betalningar. Vi ordnar tre finskspråkiga webbinarier med samma innehåll – du kan alltså välja den tidpunkt som passar dig bäst. Du kan följa webbinarierna med din egen dator oberoende av plats.

Webbinarier om smidig betalning via nätet med Suomi.fi-betalningar:

Kom med och digitalisera Finland och läs mer om ibruktagande av tjänsten Suomi.fi-betalningar i Suomi.fi-serviceförvaltningen.

Läs också om användarnas erfarenheter av Suomi.fi-betalningar på Statskontorets webbplats.

Mer information:

verkkomaksaminen[at]valtiokonttori.fi

Annat som anknyter till detta

◄ Alla nyheter