Hoppa innehåll

VEMA22 projektet för tjänsten Suomi.fi-betalningar fortskrider

Alla nuvarande kundorganisationer skall övergå till att använda den nya tjänsten Suomi.fi-betalningar senast 30.11.2022

 

Statskontoret har konkurrensutsatt tjänsten Suomi.fi-betalningar 2021. De nuvarande kundorganisationerna övergår att använda den nya tjänsten från och med 1.8.2022, men senast 30.11.2022. Den nya tjänsten kräver en integrationsförändring av kundorganisationerna. Statskontoret har givit en noggrannare ibruktagningstidtabell för kundorganisationerna.  Statskontoret kommer också att separat meddela varje kundorganisation om ibruktagningsomgången för övergången till den nya tjänsten.

Statskontoret och kundorganisationen för den nya tjänsten Suomi.fi-betalningar ingår ett standardavtal om användningen av tjänsten. Utöver avtalet fyller kunden i en blankett för ibruktagning för varje handlar-ID som behövs. I april och maj 2022 ordnar Statskontoret presentationer av avtalsmodellen och den nya blanketten för ibruktagning. Tidpunkterna för avtalsklinikerna hittar du i Statskontorets evenemangskalender.

Auditeringen av den nya tjänsten Suomi.fi-betalningar pågår som bäst och i maj startar piloteringen av tjänsten med tre kundorganisationer.

LÄNK TILL STATSKONTORETS HÄNDELSER (PÅ FINSKA)

Tilläggsinformation: verkkomaksaminen@valtiokonttori.fi

 

Annat som anknyter till detta

◄ Alla nyheter