Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon asiakirjat

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnosta tuotetaan erilaista aineistoa, ohjeita ja määräyksiä niin valtiovarainministeriössä, Valtiokonttorissa kuin Palkeissa. Olemme koonneet tälle sivulle keskeisimmät valtion talous- ja henkilöstöhallinnon asiakirjat.

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö (VM) ohjaa valtion talous- ja henkilöstöhallintoa. Valtiovarainministeriössä mm. valmistellaan ja toteutetaan hallituksen talouspolitiikkaa. Valtion työmarkkinalaitos (VTML) puolestaan edustaa valtiotyönantajaa koko työmarkkinakenttää koskevissa keskitetyissä työmarkkinaneuvotteluissa ja niiden valmisteluissa, solmii valtion keskustason virka- ja työehtosopimukset sekä tukee ja ohjaa virastojen sopimus- ja muuta työnantajatoimintaa. VTML valmistelee valtion strategisen tason henkilöstöjohtamisen linjaukset ja huolehtii linjausten toteuttamisesta. VM:n sivuilla julkaistaan mm. seuraavat talous- ja henkilöstöhallinnon asiakirjat:

Katso myös: Valtiovarainministeriön tapahtumat >

Seuraa valtiovarainministeriötä sosiaalisessa mediassa:

Valtiokonttori

Valtiokonttori ohjaa ja kehittää valtion yhteisiä talous- ja henkilöstöhallinnon prosesseja ja toimintatapoja tavoitteena sujuvat ja luotettavat prosessit. Valtiokonttori ylläpitää sivuillaan mm. seuraavia asiakirjoja:

Katso myös: Valtiokonttorin tapahtumat >

Seuraa Valtiokonttoria sosiaalisessa mediassa:

Palkeet

Palkeet tuottaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja valtionhallinnon virastoille, laitoksille ja rahastoille. Mm. palkanmaksu, kirjanpito sekä menojen ja tulojen käsittely ovat Palkeiden vastuulla. Palkeet omistaa myös palvelujen käyttämisessä ja tuottamisessa tarvittavat tietojärjestelmät. Palkeet ylläpitää sivuillaan mm. seuraavia asiakirjoja:

Kieku-järjestelmän käytön ohjeet ja käsikirjat löytyvät kaikki ohjepankista, jonne pääsee portaalin kautta (linkki listan lopussa).

Katso myös: Palkeiden tapahtumat >

Seuraa Palkeita sosiaalisessa mediassa:

Muita hyödyllisiä linkkejä

Julkaistu 10.4.2017 klo 10.22 , päivitetty 17.10.2017 klo 16.43


Takaisin sivun alkuun