Hyppää sisältöön


Taloustietojen raportoinnin aikataulut

 • Kunnat ja kuntayhtymät raportoivat taloustietonsa raportointikokonaisuuksittain. Jokaiselle raportointikokonaisuudelle on määritelty raportointiajankohta. Aikataulusta säädetään Valtioneuvoston asetuksella. Raportointikokonaisuuksien raportointi ajoittuu vuosikellon omaisesti ympäri vuoden.

  Raportointikokonaisuuskohtainen aikataulu julkaistaan ns. XBRL-taksonomiapaketin yhteydessä tiedostonimellä Raportointikokonaisuudet_kunnat.xlsx.

  Raportointiaikataulu >

  Kuntien raportointikokonaisuuksia on mahdollista tarkastella lataamalla raportointi- tai taksonomiapaketti alla olevasta linkistä.

  Kuntatalouden XBRL-taksonomia >

  Kuntien ja kuntayhtymien automaattisen talousraportoinnin käsikirja (Aura) kuvaa tarkemmin raportointikokonaisuuksia ja niiden sisältöä raportointiaikatauluineen.

  AURA-käsikirja >

  Jokainen raportointikokonaisuus avautuu erikseen tietopalvelussa raportoitavaksi.

  Varsinaisen raportoinnin lisäksi raportointiin valmistautuminen vaatii oman aikataulutuksensa. XBRL-taksonomian vuosittaiselle valmistelulle ja julkaisulle määritellään myös oma aikataulunsa.

 • Raportoinnin testaamisen aikataulu

  Testauksen aikataulu päivittyy uusien raportointikokonaisuuksien avauduttua Kuntatalouden tietopalveluun. Jokainen raportointikokonaisuus on testattava Kuntatalouden tietopalvelussa.

  KUNTATALOUDEN TIETOPALVELUN TESTAUKSEN AIKATAULU

  Huomioitavaa KLTR-raportointikokonaisuutta testattaessa: Taseen eristä sekä pitkäaikaiset lainat julkisyhteisöiltä että lyhytaikaiset lainat julkisyhteisöiltä eivät näy vielä oikein testipalvelussa. Sen takia myös vieraspääoma ja vastattavaa erät yhteensä eivät laske oikein kyseisiä eriä. Tämä pyritään korjaamaan lähipäivien aikana.