Ajankohtaista verkkolaskutuksesta

Verkkolasku, ajankohtaista

Kokoamme tähän osioon ajankohtaista asiaa verkkolaskutuksesta.

Baswaren laskutusportaalin neuvonta on siirtynyt Valtiokonttorista Palkeisiin

Valtiokonttorin toimittajille tarjoaman maksuttoman laskutusportaalin  (Basware Supplier Portal) neuvonta siirtyi 1.3.2018 alkaen Valtiokonttorista Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskukseen Palkeisiin. Palkeiden neuvontaan liittyvä sähköpostiosoite on verkkolaskutus(at)palkeet.fi ja puhelinnumero 0295 563 700.

Tieken verkkolaskuosoitteisto uudistuu

Tietotekniikan kehittämiskeskus ry:n, Tieke ylläpitämä verkkolaskuosoitteisto uudistuu. Uusi osoitteisto tulee käyttöön kevään 2018 aikana. Uudessa osoitteistossa voi edelleen kysellä yksittäisiä verkkolaskuosoitteita tai ladata tiedonsiirron kautta osoitetietoja omaan asiakasrekisteriin. Verkkolaskuosoitteiden ylläpidosta osoitteistoon vastaa jatkossakin välittäjät (pankit ja operaattorit).

Uutena osoitteiden hallintaan tulee se, että yritykset voivat myös itse tehdä osoitteistoon muutoksia (mm. merkitä yksittäisen osoitteen passiiviseksi tai täydentää yrityksen yhteystietoja). Uuden osoitteiston käyttöönoton yhteydessä välittäjät varmistavat, että heidän asiakkaidensa verkkolaskuosoitteet ovat osoitteistossa ajan tasalla.

Uusi verkkolaskuosoitteisto esiteltiin Tieken verkkolaskufoorumin syysseminaarissa, 23.11.2017

Suosi helppoa ja turvallista e-laskua
Tilaa laskumme suoraan verkkopankkiisi

Valtio haluaa lähettää kuluttajille entistä useammin e-laskun perinteisen paperilaskun sijasta. E-laskusta olisi hyötyä niin valtiolle kuin sinulle itsellesikin. E-lasku on helppo ja virheetön tapa maksaa lasku ajasta ja paikasta riippumatta. E-lasku on myös neljä kertaa ilmastoystävällisempi kuin paperilasku. Lisäksi e-laskuun siirtyminen tarkoittaa säästöä valtiolle. Valtio säästäisi laskujen käsittely- ja lähetyskuluina noin puoli miljoonaa euroa mikäli vähintään 30 prosenttia valtion lähettämistä laskuista olisi e-laskuja tämän vuoden loppuun mennessä.

Kun tilaat laskumme paperilaskun sijaan e-laskuna, laskun tiedot saapuvat verkkopankkiisi automaattisesti. Jos haluat, saat ilmoituksen laskun saapumisesta verkkopankin lisäksi sähköpostiin tai tekstiviestillä. Verkkopankissasi tarkistat laskun tiedot ja tarvittaessa hyväksyt ne. E-laskut arkistoituvat automaattisesti verkkopankkiisi. Halutessasi voit myös asettaa esimerkiksi säännölliset laskut menevän maksuun automaattisesti.

Saat e-laskun käyttöön tilaamalla sen oman verkkopankkisi kautta. Verkkopankista löytyy lista laskuttajista, joilla on valmius lähettää e-laskuja. Lisäksi pankista riippuen voit myös saada paperilaskun maksettuasi ehdotuksen vaihtaa e-laskuun. E-laskun tilaamisen yhteydessä valtiolla käytetään tunnistustietona pääsääntöisesti henkilötunnusta.

Lisätietoja e-laskun tilaamisesta saat pankistasi.

TH Suosi e-laskua

2.6.2017 Finanssialan selvitys paperilaskun ilmastovaikutuksista >

12.5.2016: Hallitusohjelman tavoitteet sähköiselle taloushallinnolle >

Julkaistu 12.5.2016 klo 15.43 , päivitetty 15.3.2018 klo 17.35
Suomeksi   På svenska

Takaisin sivun alkuun