Ajankohtaista verkkolaskutuksesta

Verkkolasku, ajankohtaista

Kokoamme tähän osioon ajankohtaista asiaa verkkolaskutuksesta.

Suosi helppoa ja turvallista e-laskua
Tilaa laskumme suoraan verkkopankkiisi

Valtio haluaa lähettää kuluttajille entistä useammin e-laskun perinteisen paperilaskun sijasta. E-laskusta olisi hyötyä niin valtiolle kuin sinulle itsellesikin. E-lasku on helppo ja virheetön tapa maksaa lasku ajasta ja paikasta riippumatta. E-lasku on myös neljä kertaa ilmastoystävällisempi kuin paperilasku. Lisäksi e-laskuun siirtyminen tarkoittaa säästöä valtiolle. Valtio säästäisi laskujen käsittely- ja lähetyskuluina noin puoli miljoonaa euroa mikäli vähintään 30 prosenttia valtion lähettämistä laskuista olisi e-laskuja tämän vuoden loppuun mennessä.

Kun tilaat laskumme paperilaskun sijaan e-laskuna, laskun tiedot saapuvat verkkopankkiisi automaattisesti. Jos haluat, saat ilmoituksen laskun saapumisesta verkkopankin lisäksi sähköpostiin tai tekstiviestillä. Verkkopankissasi tarkistat laskun tiedot ja tarvittaessa hyväksyt ne. E-laskut arkistoituvat automaattisesti verkkopankkiisi. Halutessasi voit myös asettaa esimerkiksi säännölliset laskut menevän maksuun automaattisesti.

Saat e-laskun käyttöön tilaamalla sen oman verkkopankkisi kautta. Verkkopankista löytyy lista laskuttajista, joilla on valmius lähettää e-laskuja. Lisäksi pankista riippuen voit myös saada paperilaskun maksettuasi ehdotuksen vaihtaa e-laskuun. E-laskun tilaamisen yhteydessä valtiolla käytetään tunnistustietona pääsääntöisesti henkilötunnusta.

Lisätietoja e-laskun tilaamisesta saat pankistasi.

TH Suosi e-laskua

2.6.2017 Finanssialan selvitys paperilaskun ilmastovaikutuksista >

12.5.2016: Hallitusohjelman tavoitteet sähköiselle taloushallinnolle >

Julkaistu 12.5.2016 klo 15.43 , päivitetty 2.6.2017 klo 15.42
Suomeksi   På svenska

Takaisin sivun alkuun