Valtion verkkolaskutus-sivusto

Postin verkostopalvelu Baswaren Supplier Portal Virastojen verkkolaskutusosoitteet

Kaikille valtion virastoille ja laitoksille tulevat laskut pitää lähettää verkkolaskuina, koska valtio ei vastaanota paperilaskuja. Valtion virastot eivät vastaanota sähköpostilla välitettäviä laskuja. Lue lisää sivun alalaidasta: Miksi verkkolasku > ja Lisää aiheesta.

Jos verkkolasku ei ole sinulle tuttu käytäntö, voit tutustua TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n sivuilla olevaan Ensiaskeleet verkkolaskutukseen -oppaaseen sekä muuhun verkkolaskutusohjeistukseen.

Jos laskutat valtion virastoa eikä sinulla ole järjestelmää verkkolaskun lähetykseen, voit tehdä laskun Postin Verkostopalvelun tai Baswaren Supplier portaalin kautta. Verkkolaskun lähettäminen valtion virastoille on näiden palveluiden kautta maksutonta.  Linkit palveluihin kirjautumiseen löytyvät sivuston yläreunassa olevista nuolista. Palveluihin liittyvät ohjeet sekä lisätiedot löytyvät sivuston lopusta.

Verkkolaskuja vastaanottavien valtion virastojen verkkolaskuosoitteet > 

Palveluiden käyttöönotto edellyttää, että yritykselläsi on y-tunnus. Mikäli laskuttajana sinulla ei ole y-tunnusta, saat verkkolaskun lähettämiseen liittyvät ohjeet asiakasvirastosta tai Valtiokonttorista, sähköposti verkkolaskutus(at)valtiokonttori.fi.

Postin Verkostopalvelu

Postin Verkostopalvelu on selainpohjainen ratkaisu, joka on tarkoitettu pienyrittäjien asiointikanavaksi. Palvelua voi käyttää kaikilla tunnetuilla selaimilla. Palvelun kautta voi lähettää verkkolaskuja kaikille niitä vastaanottaville yrityksille. Verkostopalvelun käyttö edellyttää, että yritys tai yhteisö on merkitty Suomessa Patentti- ja rekisterihallituksen ja Verohallinnon yhdessä ylläpitämään yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ). Palveluun tunnistaudutaan käyttäjäksi henkilön omilla verkkopankkitunnuksilla. Verkostopalvelun käyttö soveltuu vain suomalaisille toimittajille.

Verkostopalveluun kirjautuminen ja palvelun käyttöön liittyvät ohjeet sekä opetusvideot löytyvät Postin verkostopalvelun omalta sivustolta. Posti tarjoaa palvelun käyttöön liittyvän käyttötuen sähköpostilla (maksuton) ja puhelimitse (puhelun hinta pvm/mpm), ohessa linkki (http://www.posti.fi/yritysasiakkaat/sahkoiset-tilauskanavat/verkosto.html)

Baswaren Supplier Portal

Baswaren Supplier Portal on selainpohjainen ratkaisu verkkolaskun lähettämiseen. Palvelua voi käyttää Firefox ja Internet Explorer selaimilla. Supplier Portalin käyttöönotto edellyttää rekisteröitymistä kyseessä olevaan palveluun. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus hyväksyy rekisteröintipyynnöt 1 – 2 työpäivän kuluessa siitä, kun pyyntö on tullut heille. Rekisteröintipyynnön tekemisen yhteydessä tulee huomioida se, että valtion virastot löytyvät asiakasvalinnasta Valtionhallinto –organisaation alta.

Baswaren Supplier Portal soveltuu suomalaisten laskuttajien lisäksi myös ulkomaisille yrityksille. Palvelussa on tuettuna useita laskuttavia maita ja kieliversioita. Basware tarjoaa palvelun käyttötuen puhelimitse. Käyttötuen yhteystiedot sekä puhelun hinta löytyvät alla olevasta Palvelun käyttötuen yhteystiedot -linkistä.

Käyttöohje toimittajille (Basware) >
Käyttöohje toimittajille pdf-muodossa (Basware) >
Kenttien täyttöohje (pdf) >
Palvelun käyttötuen yhteystiedot (Basware) >

Verkkolaskutuspalvelun (Basware Supplier Portal) video-ohjeet Youtubessa:

Rekisteröityminen:

Asiakkaan lisääminen:

Laskun laatiminen:

Miksi verkkolasku?
Nykyisessä hallitusohjelmassa on kirjattu valtiolla yhdeksi tavoitteeksi menojenkäsittelyn sähköistäminen ja siihen liittyvät säästötavoitteet. Verkkolasku on edellytys ostolaskujen käsittelyn sähköistämiselle, prosessien automatisoinnille ja säästötavoitteiden saavuttamiselle.

Yhteystiedot

Lisätietoja verkkolaskusta saa omalta asiakasvirastolta tai Valtiokonttorista. Valtiokonttorin sähköpostiosoite on verkkolaskutus(at)valtiokonttori.fi

Julkaistu 23.11.2015 klo 11.18 , päivitetty 24.11.2015 klo 11.07
Suomeksi   På svenska   In English

Takaisin sivun alkuun