Hyppää sisältöön

Kustannustuki todennäköisesti hakuun vuoden lopulla

Hallitus on tehnyt lakiesityksen uudesta kustannustuesta 29.10.2020. Valtiokonttori hoitaa kustannustuen maksamisen säädetyn lain perusteella. Lakiesitys on eduskunnan käsittelyssä, ja lain odotetaan tulevan voimaan joulukuun puolivälissä.

Kustannustuen maksaminen voidaan aloittaa vasta lain voimaantulon jälkeen. Valtiokonttorin on odotettava eduskuntakäsittelyn päättymistä ja lain voimaantuloa ennen hakukanavan avaamista, koska lakiin voi vielä tulla muutoksia eduskuntakäsittelyn aikana. Lain eduskuntakäsittelyn etenemisestä tiedottaa ja tiedusteluihin vastaa työ- ja elinkeinoministeriö.

Valtiokonttorilla on valmis tietojärjestelmä tuen hakemista ja maksamista varten. Järjestelmää räätälöidään uuden tuen käsittelyä ja maksatusta varten.

Aikataulu

 

Kuva PDF-versiona >

Mitä yritykseni voi tehdä haun käynnistymistä odottaessa?

Hakuun on hyvä valmistautua jo ennen sen alkamista. Esimerkiksi seuraavat asiat kannattaa tarkistaa ja huolehtia kuntoon ennen hakuajan alkamista:

  • Suomi.fi-valtuutuksen kautta hakemuksen voi tehdä joko nimenkirjoitusoikeudellinen tai valtuutettu. Hakijan kannattaa tarkistaa, että nimenkirjoitusasiat ovat kunnossa. Katso ohjeet täältä >.
  • Lisäksi on syytä varmistua, että yrityksellä on puolesta tekemiseen edellytettävät toimenpiteet tehtynä Suomi.fissä. Yrityksen/yhteisön puolesta edustamiseen tarvittavat valtuutukset hoidetaan Suomi.fi-valtuudet-palvelussa. Kustannustukea haetaan valtuudella ”Yritysrahoituksen hakeminen”. Suomi.fi-valtuudet >
  • Tuen hakeminen edellyttää, että hakijalla on Y-tunnus. Katso lisätietoja: Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä >
  • Kustannustuki voidaan maksaa vain tilille, jonka yritys on ilmoittanut Verohallinnolle. Tarkista ilmoittamasi tilinumero ja ilmoita uusi numero tarvittaessa OmaVero-sivuillasi >

 

Etsitkö näitä?

Toinen hakukierros:

Kustannustuen palvelusivu 2. hakukierros >

UKK 2. hakukierros >

Työ- ja elinkeinoministeriö: 

TEM ajankohtaista >

Lakiehdotus >

Ensimmäinen hakukierros:

Kustannustuen palvelusivu 1. hakukierros >

Tilastoja kustannustuesta 1. hakukierros >

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset