Hoppa innehåll

Programmet för Valtio Expo 2021 har publicerats – mångsidigt om kunskap och kompetens

Programmet för webbevenemanget Valtio Expo 2021 har publicerats. Det utlovas ett brett utbud av inlägg från såväl statsförvaltningens experter och samarbetspartner som från ekonomi-, idrotts- och kulturfältet. Hurdan är den framtid där den bästa förvaltningen byggs upp? Hur förnyas statsförvaltningen och anpassar sig till förändringarna i arbetsmiljön? Hur ser framtiden ut med tanke på den offentliga ekonomin eller klimatet? Hur får man effektivt in information till stöd för beslutsfattandet? Hur bygger man ett vinnande lag? Bekanta dig med programet och kom med!

Världens bästa förvaltning – med kunskap och kompetens

Den här våren funderar vi under virtuella Valtio Expo på hur vi tillsammans, med kunskap och kompetens, bygger upp världens bästa förvaltning i Finland. Under dagen fördjupar vi oss i temat ur många olika synvinklar. Det finns väckande tankar, lärdomar och erfarenheter om bland annat ledarskap, ekonomi, kunskapsbaserad verksamhet, förändringar i arbetslivet och smidig utveckling.

I huvudsalen Parahaaksi yhdessä (Bäst tillsammans) funderar vi under ledning av Anna Sorainen på hur världens bästa förvaltning kan uppnås genom bra ledarskap och samspel, och med tanke på framtiden.

I salen Tiedolla (Med kunskap) ges tips på hur statsförvaltningen fungerar effektivt och ansvarsfullt samt utifrån aktuell och högklassig information i en digital verksamhetsmiljö.

I salen Taidolla (Med kompetens) tittar man på förändringar i arbetslivet och -miljön samt delar med sig av framgångar och goda verksamhetsmodeller för smidig utveckling, förnyelse och samarbete inom statsförvaltningen.

I informationssalarna presenterar de utställare som deltar i evenemanget exempel på god praxis och idéer för utvecklingen av statsförvaltningen.

Bekanta dig med hela programutbudet för dagen och plocka ut de presentationer som intresserar dig. Det finns säkert intressant program för alla experter inom statsförvaltningen! Evenemangets program streamas i realtid på Valtio Expos virtuella evenemangsplattform. Inspelningarna av programmet finns på evenemangsplattformen i två veckor, så man kan återkomma till intressanta inlägg även efteråt.

Se hela programmet >

Plock ur programmet

Hur ser Finland och klimatfrågan ut från en internationell horisont?
Meteorologiska världsorganisationen WMO:s generalsekreterare Petteri Taalas

Vinnande lag bygger på kunskap och kompetens
Huvudtränare för Finlands basketlandslag Henrik Dettmann

Kostnadsstödets historia – erfarenheter och lärdomar om det snabba verkställandet av lagen om kostadsstöd
Ekon.dr Nina Laakso och divisionschef Jyri Tapper

Från rollprestationer till film – regissören som ledare för kreativt arbete
Regissör och manusförfattare Selma Vilhunen

Kan man lita på information? Identifiering av desinformationens taktiker
Journalist och fackförfattare Johanna Vehkoo

Den digiala verksamhetsmiljön är en ny djungel – känner du till och kan djungelns lagar?
IKT-expert, fackförfattare & VAHTI-generalsekreterare Kimmo Rousku

Vart flyger ugglan? Vinnaren av Kaiku-priset offentliggörs

Bekanta dig med huvudtalarna för Valtio Expo 2021 >

Anteckna datumet i din kalender och anmäl dig!

Anmälan till webbevenemanget Valtio Expo 2021 pågår. Evenemanget är avgiftsfritt för deltagarna, men registrering krävs för att delta. Länken till Valtio Expos virtuella evenemangsplattform skickas till dem som anmält sig före evenemanget, så kom ihåg att anmäla dig i tid! Anmälan stängs fredagen den 30 april 2021. Observera att evenemanget Valtio Expo endast är avsett för personer som arbetar inom statsförvaltningen.

Anmäl dig här >

Bekanta dig också med utställarna som deltar i evenemanget

Nästan 50 av statsförvaltningens samarbetspartner deltar i den virtuella utställningssalen på Valtio Expo. Se vilka organisationer som deltar i år och kom och bekanta dig med dem!

Utställare 2021 >

Vi ses på Valtio Expo!

 

Mer information:

Kundchef Ismo Tikka, tfn 0295 50 3210
Kommunikationsexpert Nina Parkkulainen, tfn 0295 50 2027
Valtio.Expo (at) valtiokonttori.fi
www.valtioexpo.fi

◄ Alla nyheter