Hyppää sisältöön

Valmistaudumme palvelemaan kustannustuen hakijoita

Hallitus on tehnyt linjauksen kustannustuesta yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on joustamattomia kustannuksia.

Lakiesityksen mukaan kustannustuen tavoitteena on vähentää konkurssiin ajautuvien yritysten määrää turvaamalla yritystoiminnan jatkuvuutta ja ylläpitämällä taloudellista tuotantokapasiteettia. Kustannustuki maksetaan Valtiokonttorista.

Laki kustannustuesta on valmistunut. Valtiokonttorissa valmistaudutaan parhaillaan siihen, että tukea hakevia yrittäjiä voidaan palvella mahdollisimman pian lain valmistumisen jälkeen. Tuen hakeminen alkanee ennen joulua.

Käynnissä olevalla valmistautumisella pyritään varmistamaan asioinnin sujuvuus ja hakemusten nopea käsittely.

Teemme työtä yritysten hyväksi

Keskeinen osa valmistautumista on maksatuskäsittelijöiden ja maksatusasiantuntijoiden rekrytoiminen. Koska kustannustuki tulee kovaan tarpeeseen, asiakaspalveluun ja hakemusten käsittelyyn tarvitaan useita kymmeniä työntekijöitä. Osa työntekijöistä työskenteli jo kustannusten ensimmäisellä hakukierroksella.

Maksatuskäsittelijät ja -asiantuntijat aloittavat joulukuun aikana porrastetusti, turvallisuus tarkasti huomioiden.

Teemme hakemisesta helppoa

Tähtäämme nopean palvelun lisäksi siihen, että yrittäjien on mahdollisimman vaivatonta hakea kustannustukea. Kustannustukihakemusta on testattu asiakasraadin kanssa selkeyden varmistamiseksi, ja siitä on saatu hyvää palautetta.

Hakemista helpottaa myös se, että hakemukseen ei tarvitse liittää mitään liitteitä. Saamme tarvittavat tiedot suoraan verottajalta.

Näin tiedotamme

Kun haku aukeaa, hakuohjeet päivitetään tälle sivulle > ja hakulomake tälle sivulle >.

Vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin tällä sivulla >

Tiedotamme tilanteesta internetsivuillamme sekä somekanavissamme.

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset