Hyppää sisältöön

Ota käyttöön Suomi.fi-maksut -palvelu

Valtiokonttori kilpailutti verkkomaksamisen palvelun (Suomi.fi-maksut) valtiovarainministeriön toimeksiannosta vuoden 2016 aikana. Suomi.fi-maksut palvelulla korvattiin aiemmin käytössä olleet VETUMA-sopimuksiin liitetyt verkkomaksupalvelut ja palvelun käyttöönotot aloitettiin VETUMA- verkkomaksua käyttäneiden virastojen ja kuntien osalta. Käyttöönotot toteutettiin vuoden 2017 aikana. Vuoden 2018 aikana palvelu on laajentunut siten, että se on tällä hetkellä käytössä yli 60 organisaatiolla, kunnat mukaan lukien. Suomi.fi-maksut palvelun käyttöönotot ovat sujuneet hyvin ja ongelmia käyttöönotoissa ei ole esiintynyt. Myös tuotanto on toiminut erinomaisesti.

Onko kirjanpitoyksiköllänne verkkoasiointipalveluja?

Valtiokonttori muistuttaa kaikkia kirjanpitoyksiköitä, joilla on verkkoasiointipalveluja, joihin liittyy maksamista, ottamaan Suomi.fi-maksut palvelun käyttöön. Palvelu on lakiin perustuva ja siitä löytyy lisätietoa Suomi.fi-palveluhallinnan verkkosivuilta.

VETUMAn käyttö tulee lopettaa välittömästi

Valtiokonttori pyytää samalla niitä kirjanpitoyksiköitä, jotka ovat ottaneet Suomi.fi-maksut palvelun käyttöön, mutta eivät vielä ole lopettaneet VETUMAan liitettyjä verkkomaksupalvelun pankkikohtaisia sopimuksia, lopettamaan ne välittömästi lähettämällä lopetuspyyntö Valtiokonttoriin osoitteeseen maksuliike@valtiokonttori.fi.

Myös tarpeettomat pankkikohtaiset sopimukset tulee lopettaa

Samalla Valtiokonttori muistuttaa, että jos kirjanpitoyksikkö on käyttämänsä tunnistuspalvelun (e-tunniste) osalta siirtynyt käyttämään VETUMAan sisältyneen e-tunnistuspalvelun sijaan Väestörekisterikeskuksen tarjoamaa Suomi.fi-tunnistuspalvelua, on tarpeettomaksi käyneet pankkikohtaiset tunnistuspalvelun käyttöön liittyneet sopimukset lopetettava välittömästi.

VETUMAn liittyneiden palvelujen lopettamisessa käytettävän lomakkeen saa maksuliikkeen ekstranet-palvelusta osoitteesta https://tunnistus.valtiokonttori.fi/ tai lomakkeen voi pyytää osoitteesta maksuliike@valtiokonttori.fi.

◄ Kaikki uutiset