Hyppää sisältöön

Talousarvion tilijaottelu

 • TALOUSARVION TILIJAOTTELUT MÄÄRÄYKSET JA OHJEET -SIVUSTOLLA

  Hakuvinkki: Löydät voimassa olevat tilijaottelut (useita) Määräykset ja ohjeet -sivustolta rajaamalla hakua seuraavasti:

  • Dokumenttityyppi: Tilikartta
  • Suodatettu hakutulos näyttää sivulla kaikki voimassa olevat tilijaottelut
 • Mikä on talousarvion tilijaottelu?

  Talousarvion tilijaottelu on varainhoitovuosikohtainen talousarviokirjanpidon tilikartta, joka sisältää tilien, eurojen ja käyttöoikeuksien (kirjanpitoyksiköt) lisäksi luettelon säädöksistä, joihin tulon kertyminen tai määrärahan käyttö välittömästi perustuu.

  Tilijaottelu perustuu eduskunnan päättämään talousarvioon, jonka pohjalta kukin ministeriö laatii oman hallinnonalansa tilijaottelun. Talousarvion tilijaottelu on varainhoitovuosikohtainen.

  Ministeriöt toimittavat Valtiokonttoriin omaa hallinnonalaansa koskevan tilijaottelun, siirrettyjen määrärahojen alkusaldomuutokset sekä arviomäärärahojen ylitysluvat. Valtiokonttori tarkastaa ja kokoaa tiedot, sekä julkaisee ajantasaisen tilijaottelun kuukausittain kotisivuillaan.

  Valtiokonttori toimittaa tilijaottelu- ja alkusaldomuutostiedot sekä arviomäärärahojen ylitysluvat Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskukseen (Palkeet), joka ylläpitää tiedot Kieku-tietojärjestelmässä siten, että ne ovat Kiekussa asianosaisten kirjanpitoyksiköiden käytettävissä.

  Varainhoitovuoden talousarvioon sisältyvien määrärahojen lisäksi käytettävissä on edellisiltä varainhoitovuosilta siirrettyjä määrärahoja. Siirretyistä määrärahoista ei laadita vastaavaa tilikarttamuotoista yhteenvetoa kuin talousarvion tilijaottelusta.

  Varainhoitovuoden arviomäärärahojen käyttö voi ylittää myönnetyn talousarviomäärän. Tällöin noudatetaan ylityslupamenettelyä.