Tapahtumakalenteriin

Kompleksisuus kehittämisajattelussa ja -toiminnassa

Kaiku-työelämäpalvelut järjestää v. 2019 aikana kaksi pienimuotoista prosessia, joiden tarkoituksena on lisätä ymmärrystä kompleksisuusajattelusta sekä tukea tämän ajattelun soveltamista kunkin osallistujan omassa kehittämistyössä. Prosessit on suunnattu Kaiku- ja muille kehittäjille sekä esimies-/johtotehtävissä toimiville.

Kompleksisuusajattelussa kiinnitetään huomiota systeemin osien – yksittäisten toimijoiden, yksiköiden, organisaatioiden, arvoketjujen tai esimerkiksi verkostojen – väleihin, vuorovaikutukseen. A:sta ei seuraakaan aina B, eikä B:stä C. Maailma ei ole lineaarinen ja kausaalisesti purettavissa osiin, vaikka jotkut prosessit sitä ovatkin. Kaikki ei ole kompleksista, mutta mitä enemmän kytköksiä, sitä enemmän kompleksisuutta.

Tätä tutkimme kokonaisuudessa, joka rakentuu virtuaali- ja live-työskentelystä ja sisältää kolme työpajapäivää Helsingissä sekä verkkotyöskentelyä Howspace-alustalla. Prosessi käynnistyy tammi-helmikuussa verkossa tehtävällä orientaatiolla ja siihen liittyvällä tehtävällä.

Kevään työpajapäivät ovat

1. päivä 15.2.2019: Systeeminen ajattelu ja organisaatioiden kehittäminen
2. päivä 5.4.2019: Kompleksisten systeemien muuttuminen
3. päivä 24.5.2019: Systeeminen kehittymisen ohjaaminen

Työpajapäivät pidetään Valtiokonttorin tiloissa osoitteessa Sörnäisten rantatie 13, Hakaniemi, Helsinki.

Varmistathan, että voit osallistua kaikkiin lähipäiviin sekä välityöskentelyyn.

Työpajapäivien aikana käydään läpi kompleksisuuajattelua työn kehittämisen näkökulmasta alustuksin, keskusteluin, harjoituksin ja tehtävin.

Verkkotyöskentelyllä tuetaan kunkin omaa työssä tapahtuvaa kehittämistä ja käydään pienryhmäkeskusteluja. Kouluttajat tuovat verkkoon aihetta havainnollistavaa materiaalia (tekstejä ja kuvia) ja osallistujat tutkivat omaa prosessiaan ja kuvaavat omaa kehittämistyötään ja kokeiluitaan. Alusta muodostaa paikan seminaarimateriaalien rikastamiselle ja ajatusten kehittämiselle erilaisissa ryhmän jäsenten välisissä pienkokoonpanoissa.

Työpajapäivien välillä on mahdollisuus osallistua myös noin tunnin mittaisiin Skype-palavereihin.

Mukaan mahtuu 20 osallistujaa. Valmennus on osa Kaiku-työelämäpalveluja ja se on osallistujille maksutonta. Jokainen huolehtii itse ruokailu- sekä mahdollisista matka- ja majoituskustannuksistaan.

Valmentajina toimivat Risto Puutio ja Jukka-Pekka Heikkilä, Metanoia Instituutti, sekä Liisa Virolainen, jolta saa myös lisätietoja, etunimi.sukunimi@valtiokonttori.fi; puh. 0295 50 2652.

Mikäli nämä päivät eivät kalenteriisi sovi, mutta asia kiinnostaa, merkkaa ylös jo syksyn päivämäärät: 19.9., 1.11. ja 5.12.2019. Palaamme ilmoittautumisiin syksyn osalta vähän myöhemmin.


Aika 15.2.2019 klo 8.00 - 24.5.2019 klo 16.00
Paikka Valtiokonttori

Sörnäisten rantatie 13, Helsinki
Järjestäjä Valtiokonttori
Ilmoittautuminen

https://www.lyyti.fi/preview/Kompleksisuus_kehittamisajattelussa_ja_toiminnassa_5291
Kohderyhmä: Virastot ja laitokset
Ydinprosessi: Henkilöstöjohtamisen tukeminen
Julkaistu 13.12.2018 klo 17.03 , päivitetty 13.12.2018 klo 17.03

Anna palautetta

Viesti koskee


Yhteystiedot