Hyppää sisältöön

Tiedote: Kustannustukea maksettu 75 miljoonaa euroa, hakuaikaa jäljellä kaksi viikkoa

Kustannustukea on voinut hakea Valtiokonttorista 7.7.2020 lähtien. Valtiokonttori on maksanut kustannustukea tähän mennessä lähes 75 miljoonaa euroa. Kustannustukea on myönnetty noin 2 200 yritykselle ja keskimääräinen maksumäärä yritystä kohden on noin 34 000 euroa.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronan vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kiinteitä kustannuksia.

Ajantasaista tietoa kustannustukihakemusten määrästä ja tehdyistä päätöksistä löytyy Tilastoja kustannustuesta -sivulta. Tilasto päivittyy joka arkipäivä.

Kustannustuen haku päättyy kahden viikon kuluttua

Kustannustukea haetaan sähköisesti Valtiokonttorin verkkosivulla. Hakuaikaa on vielä kaksi viikkoa jäljellä. Toivomme, että kaikki yritykset, joille kustannustuki on tarkoitettu, hakevat tukea mahdollisimman pian.

Hakemuksen tulee olla sähköisessä palvelussa tallennettuna ja lähetettynä viimeistään 31.8.2020. Hakemus kannattaa kuitenkin lähettää hyvissä ajoin, sillä kustannustukea ei voi hakea määräajan umpeutumisen jälkeen.

Hakupalvelussa on tällä hetkellä noin 2 000 keskeneräistä, lähettämätöntä hakemusta. Myös nämä hakemukset tulee lähettää määräaikaan mennessä, jotta ne käsitellään.

Jos yrityksellä ei ole mahdollisuutta hakea kustannustukea sähköisesti, hakemuksen voi lähettää myös postitse. Tällöin hakemuksen on oltava perillä Valtiokonttorin kirjaamossa viimeistään 31.8.2020.

Ohjeet kustannustuen hakuun löytyvät verkkosivuiltamme. Asiakaspalvelumme auttaa puhelimen ja chatin välityksellä.

Kustannustukihakemuksia on käsitelty uudelleen

Valtiokonttori tiedotti havaitsemastaan virheestä kustannustuen käsittelyssä käytettävissä palkkatiedoissa 4.8.2020 ja käynnisti korjaustoimenpiteet välittömästi.

Teknisen virheen vuoksi joidenkin yritysten kohdalla palkkakulut eivät kohdistuneet kustannustuen tukikaudelle eli huhti- ja toukokuulle 2020. Tämän vuoksi osa kustannustukihakemuksista jouduttiin käsittelemään uudelleen.

Kustannustukea on maksettu lisää noin 330 yritykselle, tähän mennessä yhteensä 1,8 miljoonaa euroa. Summa tulee vielä lähipäivinä kasvamaan. Noin 430 yritykseltä peritään maksettua kustannustukea takaisin yhteensä n. 2,5 miljoonaa euroa. Valtiokonttorin maksatuskäsittelijät ovat ottaneet näihin yrityksiin yhteyttä puhelimitse.

Olemme kiitollisia siitä, että asiakkaat ovat suhtautuneet päätösten uudelleenkäsittelyyn ymmärtäväisesti. Pahoittelemme aiheutunutta haittaa.

Valtiokonttori on tehnyt toimenpiteitä, jotta virhe ei toistu. Kustannustuen hakupalvelu jatkuu normaalisti.

Lisätietoja medialle
Jyri Tapper, toimialajohtaja, puh. +358 295 502 950
Tuomo Yliluoma, palvelupäällikkö, puh. +358 295 503 349
Lisätietoja asiakkaille, puh. 0295 50 3050

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset