Hyppää sisältöön

Valtiokonttori onnittelee 80-vuotiasta Sotainvalidien Veljesliittoa

80 vuotta yhteistyötä sotainvalidien hyväksi

”Ei kyllä tylsää päivää tule, aina sattuu ja tapahtuu”, totesi eräs vuosikymmeniä sotainvalidien korvausasioita hoitanut valtiokonttorilainen. Tämä kuvastaa myös Sotainvalidien Veljesliiton 80-vuotista Suomen historian keskeisiin käännekohtiin sidoksissa olevaa ja elämänmakuista taivalta, jolla ensin Tapaturmavirasto ja vuodesta 1996 saakka Valtiokonttori on saanut etuoikeutettuna olla mukana.

Sotainvalidit ja Veljesliiton henkilöstö ovat tulleet vuosikymmenien kuluessa henkilökohtaisiksi tuttaviksi sotainvalidien asioita hoitavien valtiokonttorilaisten kanssa. Onpa tuttavuus saattanut edetä jopa ystävyyteen saakka. Sotainvalidit ovat aina olleet meille kunniakansalaisia, joiden asioiden hoitaminen on koettu etuoikeudeksi. Sotainvalideja ja heidän omaisiaan koskettaneet asiat niin ilon kuin surunkin hetkellä ovat koskettaneet myös henkilöstöämme.

Sotainvalidien asioita hoitaneiden virkaurat ovat monesti Valtiokonttorin pitkäaikaisimpia. Monet ovat kertoneet tulleensa aikoinaan töihin väliaikaisesti, mutta sotainvalidien ja heidän omaistensa asioiden hoitaminen, jota on tukenut tiivis ja lämminhenkinen yhteistyö Sotainvalidien Veljesliiton kanssa, on vienyt heidät mukanaan niin, että työurat ovat olleet 30, 40 ja jopa liki 50 vuoden mittaisia.

Yhteistyö ei ole rajoittunut ainoastaan korvausasioiden hoitamiseen. Sotainvalidit ja Tapaturmaviraston henkilöstö viettivät yhteistä aikaa mm. sotainvalidien kesäkodissa Vasikkaluodossa saunoen ja uiden. Perinteeksi muodostui Helsingin sotainvalidien ja Tapaturmaviraston välinen lentopallo-ottelu, jonka sotainvalidit lähes yhtä perinteisesti voittivat.

Sotainvalidien Veljesliitto on ollut 80 vuotta merkittävä osa suomalaista yhteiskuntaa ja tärkeä yhteistyökumppani Valtiokonttorille.

Valtiokonttori kiittää Sotainvalidien Veljesliittoa historiallisesti ainutlaatuisesta, pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta yhteistyöstä ja toivottaa Veljesliitolle hyvää 80-vuotispäivää.

Timo Laitinen
pääjohtaja
Valtiokonttori

Sotainvalidien Veljesliitto – Krigsinvalidernas Brödraförbund ry. on sotainvalidien itsensä Jyväskylässä 18.8.1940 perustama sotavammaisten huolto-, etu- ja veljesjärjestö. Sotainvalidien tukena ympäri Suomea on liiton 18 piiriä ja yksi piiri Ruotsissa (lähde https://sotainvalidit.fi/sotainvalidien-veljesliitto/)

◄ Kaikki uutiset