Hyppää sisältöön

Kustannustuen haku aukesi vilkkaasti – tukea maksettu yli kolme miljoonaa euroa

Yritysten määräaikaisen kustannustuen sähköinen asiointi aukesi 21.12.202 ja hakemuksia tuli ensimmäisenä päivänä yhteensä yli 2 000 kappaletta eli yli 50 % enemmän kuin ensimmäisellä hakukierroksella.

Hakemuksista ratkaistiin ensimmäisen päivän aikana yli kolmasosa. Ensimmäisen päivän aikana kustannustukea myönnettiin lähes 200 yritykselle yhteensä noin 3,1 miljoonaa euroa. Keskimääräinen tuki yritystä kohden oli noin 16 000 euroa.

Valtiokonttorin ketterä käsittelyprosessi

Sähköinen hakuprosessi on onnistuttu suunnittelemaan sujuvaksi niin hakijan kuin käsittelyn osalta. Ensimmäisen päivän keskimääräinen käsittelyaika oli noin kaksi tuntia.

Asiakas saa tililleen maksun noin kahden päivän kuluessa hakemuksen ratkaisemisesta, joten ensimmäiset maksut ovat asiakkaiden tileillä jo ennen joulua.

”Kustannustuen hakijoita palvelee Valtiokonttorissa noin 70 työntekijää. Asiakkaat ovat löytäneet hyvin puhelinpalvelumme ja chatin. Ensimmäisen päivän aikana vastasimme noin 500 puheluun”, toimialajohtaja Jyri Tapper kertoo.

Valtaosa hakijoista toimialalistan ulkopuolelta

Hakutilastot löytyvät nyt Valtiokonttorin verkkosivuilta. Tilastot päivitetään joka päivä kello 12. Sivustolla julkaistaan kustannustukea hakeneiden yritysten saamat päätökset ja myönnetyt tukisummat. Myös alueittainen ja toimialakohtainen jakauma on saatavilla sivustolla.

Kustannustuen piiriin kuuluvat ne toimialat, joilla toimivien yritysten tukikauden liikevaihto on vähintään 10 % pienempi kuin vertailukauden liikevaihto. Myös toimialarajauksen ulkopuolelle jäävät yritykset voivat hakea
tukea, sillä sitä voidaan myöntää harkinnanvaraisin perustein niille yrityksille, jotka täyttävät muut tuen saamisen ehdot ja esittävät hakemuksellaan koronapandemiaan liittyvät perusteet liikevaihtonsa laskulle. Ensimmäisenä päivänä saapuneista hakemuksista 57 % oli sellaisia, joissa tukea harkinnanvaraisin
perustein toimialalistan ulkopuolelta.

Eniten tukea hakivat Uudenmaan alueella toimivat yritykset sekä ravitsemisalan yritykset.

Kustannustuen haku on auki osoitteessa Haekustannustukea.fi 26.2.2021 saakka. Kustannustuen asiakaspalvelu palvelee numerossa 0295 50 3050 arkisin klo 9-15.

Median yhteydenotot:

Pääjohtaja Timo Laitinen, puh. 040 060 3561
Toimialajohtaja Jyri Tapper, puh. 0295 502 950
Palvelupäällikkö Tuomo Yliluoma, puh. 0295 503 349

 

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset