Hyppää sisältöön

Vastuullisuus näkyväksi -työpaja: Kädenjäljen mittaaminen

14.04. - 22.04.2021

Järjestäjä:Valtiokonttori
Paikka:

Teams/Tuve/Skype

Kun oman ministeriön, viraston tai laitoksen toiminnan kannalta tärkeimmät Yhdistyneiden kansakuntien (YK) kestävän kehityksen tavoitteet on tunnistettu, miten löytää oikeat mittarit oman toiminnan kädenjäljelle? Mitä mittaamisessa tulisi huomioida? Miten päästä teoriasta käytäntöön?

Näihin ja moniin muihin vastuullisuusraportoinnin ajankohtaisiin kysymyksiin saat vastauksia huhtikuussa 2021 järjestettävissä Vastuullisuus näkyväksi -työpajoissa. Työpajat ovat samansisältöisiä, joten ilmoittauduthan vain yhteen työpajaan. Työpajaan voi osallistua, vaikka keskeisimpien 3–5 YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden tunnistamistyö olisi vielä kesken.

Työpajat järjestetään virtuaalisesti joko Teams tai Tuve-yhteydellä, jonka aikana työpajatyöskentelyyn hyödynnetään selainpohjaista Howspace-työtilaa. Ilmoittautumaan pääset alla olevista päivämäärälinkeistä. Ilmoittautumisen jälkeen saat kalenterikutsun, joka sisältää Teams- tai Tuve/Skype-linkin työpajaan. Tulet saamaan linkin Howspace-työtilaan sähköpostitse ennen työpajaa.
Valtiokonttori julkaisi marraskuussa ensimmäisen ohjeen vastuullisuusraportoinnista valtiolla. Ohjeen tarkoituksena on opastaa ministeriöitä, virastoja ja laitoksia vastuullisuusraportointiin valmistautumisessa. Kattavampi ohje vastuullisuusraportoinnista julkaistaan kesällä 2021.

Vastuullisuus näkyväksi -työpajat on tarkoitettu ministeriöiden, virastojen ja laitosten virkamiehille. Vastuullisuus on kaikkien yhteinen asia, joten toivomme osallistujia eri tehtävistä ja yksiköistä. Ilahtuisimme jos välittäisit kutsua organisaatiossasi eteenpäin. Tervetuloa mukaan!

Työpajat huhtikuussa

Ilmoittautuminen päättyy 5 arkipäivää ennen tapahtumaa.

Ohjelma

  • Avauspuheenvuoro: Terhi Koipijärvi, Metsähallitus
  • Vastuullisuustyö valtiolla: missä mennään?
  • Ennakkotehtävän läpikäynti
  • Raportointi ja mittaaminen – mitä se konkreettisesti tarkoittaa?
  • Työpajatehtävä: Raportointi ja mittaaminen – miten me sen teemme?
  • Yhteenveto

Raportointi tukee toiminnalle asetettujen tavoitteiden seurantaa

Vastuullisuusraportin laatimisen alkumetreillä on hyvä pysähtyä pohtimaan, miten raportti tuotteena ja palveluna viestii vuorovaikutuksesta organisaation ja sidosryhmien välillä. Mitkä asiat kiinnostavat organisaation tärkeimpiä sidosryhmiä? Keiden luottamus täytyy ansaita?

Vastuullisuus näkyväksi -webinaarissa kurkistetaan hankkeen etenemiseen ja esitykseen on nostettu vastuullisuusraportoinnin käynnistämisen kannalta kolme tärkeää osa-aluetta. Miten vastuullisuusraportoinnin ohjetta tulisi soveltaa? Miksi mukaan kannattaa lähteä jo nyt, eikä vasta ensi vuonna?

Webinaari: Vastuullisuus näkyväksi >

Lisätietoja:

vastuullisuusraportointi(at)valtiokonttori.fi

Katri Kanerva, puh. 0295 503 364, katri.kanerva(at)valtiokonttori.fi
Henni Purtonen, puh. 0295 502 017, henni.purtonen(at)valtiokonttori.fi

Muuta aiheeseen liittyvää