Hyppää sisältöön

Ennakointia valtiolla: Törmäämö tulevaisuuden äärellä ja jatkot Foresight Fridayn merkeissä

15.11.2019 08:00-12:00

Järjestäjä:Törmäämö & Foresight Friday
Paikka:

Monitoimitila, Hakaniemenranta 6, Helsinki

Tervetuloa Törmäämöön tulevaisuuden äärelle perjantaina 15.11.2019 klo 8.00–9.00, paikkana Hakaniemenranta 6:n monitoimitila.

Vieraana meillä on tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wilenius Turun yliopistosta. Hän puhuu otsikolla Tulevaisuus on lukutaitoa maailman muuttumisesta ja tulevaisuudenlukutaidosta, joka on yhä arvokkaampi palanen jokaisen julkishallinnon johtajan ja asiantuntijan osaamispalettia.

Jatkamme perjantaita klo 9.20–12.00 Foresight Fridayn merkeissä teemalla ennakointitoiminta ja yhteistyömahdollisuudet julkisella sektorilla.

Kuulemme aluksi Valtioneuvostossa tehtävästä tulevaisuustyöskentelystä ja työstämme sitä, mitä ennakointi parhaimmillaan voisi olla valtiolla/julkisella sektorilla ja miten sitä edistäisimme. Mikä auttaisi ennakoinnin ja ennakoivuuden tuomista jokaisen asiantuntijan saati johtajan työpöydälle, mikä voisi olla yhteistä, mikä on erillistä (mutta esim. hallinnonalan kesken jaettavaa). Mitä on ilmiölähtöinen ennakointi? Miten dataa hyödynnetään ennakointitoiminnassa?

Mukana myös tutkija Laura Pouru Kansallinen ennakointi 2020 -hankkeesta.

Tavoitteena tuoda ennakoinnin yhteentoimivuutta jonkinlaiselle kartalle ja edistää niin ennakointia, ennakointikyvykkyyttä, strategista varautumista ja verkostoitumistakin.

Ilmoittautuminen kumpaankin tapahtumaan tämän linkin kautta > 

Lämpimästi tervetuloa!

Törmäämö & Foresight Friday

Muuta aiheeseen liittyvää