Hyppää sisältöön

Kustannustuen hakeminen Valtiokonttorista on käynnistynyt

Kustannustuen hakeminen käynnistyi Valtiokonttorissa tänään 21.12.2020 klo 9. Hakuaika jatkuu 26.2.2021 saakka.

Kustannustukea saadakseen sitä ei tarvitse hakea heti haun avauduttua. Tuesta säädetään laissa, joten kaikki yritykset, jotka täyttävät tuen saamisen edellytykset ja hakevat sitä määräaikaan mennessä, tulevat sen saamaan.

Tuen edellytyksenä on liikevaihdon lasku

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pandemian vuoksi pudonnut yli 30 prosenttia kesä–lokakuussa 2020 verrattuna vastaavaan ajankohtaan vuonna 2019. Jos yritys on perustettu 1.5.2019 tai sen jälkeen, vertailukausi on 1.1.–29.2.2020.

Tuen piiriin kuuluvat toimialat on määritelty 18.12. annetussa valtioneuvoston asetuksessa. Lista toimialoista tarkentaa tuen kohdentumista koronasta kärsineille yrityksille. Toimialalistauksen avulla voidaan huomioida mahdolliset muut syyt yrityksen liiketoiminnan laskemiseen. Näitä ovat esimerkiksi yrityksen liiketoiminnan kausivaihtelu tai liikevaihdon lasku muista kuin koronaepidemiasta johtuvista syistä

Jos yrityksen toimiala ei asetuksen mukaan kuulu tuen piiriin, yritys voi kuitenkin hakea kustannustukea, jos sen liikevaihto on laskenut koronan vuoksi yli 30 prosenttia vertailukauteen nähden. Yrityksen tulee osoittaa erityisen painavat syyt sille, että sen liikevaihto on alentunut koronatilanteen vuoksi. Erityisen painavaksi syyksi voidaan katsoa esimerkiksi sellainen rajoitus tai määräys, jonka takia elinkeinon harjoittaminen on vaikeutunut.

Valtiokonttori palvelee tuen hakijoita

Valtiokonttorin verkkosivuilla osoitteessa haekustannustukea.fi on runsaasti tietoa, usein kysytyt kysymykset ja kattavat ohjeet hakemuksen täyttämiseen tuen hakijoille. Lisäksi hakijoiden käytössä on kustannustukilaskuri, jonka avulla maksettavan tuen määrää voi arvioida.

Hakijoille on saatavilla myös chat- ja puhelinpalvelu arkisin 9–15 numerossa 0295 50 3050. Chatpalvelu on saatavilla asiointikanavaan kirjautuneille.

Päätökset ja tilastoja julkaistaan Valtiokonttorin verkkosivuilla

Kustannustukihakemukset ja -päätökset julkaistaan Valtiokonttorin verkkosivuilla. Sivulta voit seurata esimerkiksi hakemusten käsittelyvaihetta sekä raportointitietoa hakemuksista ja niiden käsittelystä. Ensimmäiset tilastot hausta julkaistaan haun käynnistymistä seuraavana päivänä.

Lisätietoja:

Sähköinen asiointipalvelu >

Haekustannustukea.fi

Puhelinpalvelu: 0295 50 3050 (arkisin klo 9-15)

Median yhteydenotot:

Pääjohtaja Timo Laitinen, puh. 040 060 3561
Toimialajohtaja Jyri Tapper, puh. 0295 502 950
Palvelupäällikkö Tuomo Yliluoma, puh. 0295 503 349

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset