Hyppää sisältöön

Tiedote: Kustannustukea on maksettu lähes 23 miljoonaa euroa – nyt on hyvä hetki hakea

Yritykset ovat voineet hakea määräaikaista kustannustukea Valtiokonttorista jo kolmen viikon ajan. Valtiokonttori toteutti valtionhallinnossa poikkeuksellisen digiprojektin nopeasti ja onnistuneesti. Toteutuksen lähtökohtana oli asiakaskokemus ja palvelulähtöisyys.

Palvelu suunniteltiin ja rakennettiin alle kahdessa kuukaudessa. Asiakkaat kiittävät palvelua onnistuneeksi, ja hyvää palautetta on saatu myös sidosryhmiltä ja päättäjiltä.

Onnistumisen taustalla ovat Valtiokonttorin kokemus ketterästä kehittämisestä, sähköisestä asiakaspalvelusta ja palvelulähtöisestä suunnittelusta sekä työhönsä sitoutuneet osaajat.

Kustannustuen tilannekatsaus

Tukihakemuksia on saapunut yhteensä 5 927. Tukea on tähän mennessä maksettu 22 784 020 euroa.

Eniten kustannustukea on haettu maaliikenteen ja putkijohtokuljetuksen, ravitsemistoiminnan sekä vähittäiskaupan toimialoilta. Eniten tukea saaneet toimialat ovat maaliikenne ja putkijohtokuljetus, vähittäiskauppa sekä tukkukauppa.

Tuen määrä ja yritysten määräaikaisen kustannustuen piirissä olevat toimialat määräytyvät lain ja asetuksen perusteella.

Kustannustukea voi hakea 31.8.2020 saakka – nyt on hyvä hetki hakea

Tähän mennessä kustannustukihakemuksia on saapunut keskimäärin 296 per päivä. Tuki lanseerattiin kesken lomakauden, ja hakemusten määrä tullee kasvamaan hakuajan loppua kohden. Valtiokonttorissa on täysi valmius palvella kustannustuen hakijoita.

Vaikka tukea ehtii hakea elokuun loppuun saakka, tukihakemus kannattaa tehdä, kun on yrityksen toiminnan kannalta sopiva hetki.

Hakemusten käsittely on ollut hyvin nopeaa. Kustannustukeen oikeutetut yritykset ovat saaneet tuen tililleen muutamassa päivässä hakemuksen jättämisestä.

Valtiokonttori palvelee

Valtiokonttorin sivustolta löytyy hakuohjeet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, video-ohje hakemuksen täyttämisestä, tallenne kustannustuki-webinaarista sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse ja chatin välityksellä.

 

Lisätietoja medialle:

Timo Laitinen, pääjohtaja, puh. +358 295 502 200

Satu Vallivaara, apulaisjohtaja, puh. +358 295 503 347

Jyri Tapper, toimialajohtaja, puh. +358 295 502 950

 

Kustannustuen asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 9-15 numerossa +358 295 503 050.

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset