Hyppää sisältöön

eKuitin hyödyt yritysten käyttöön 2025 mennessä

Reaaliaikatalouden edistämishankkeen tavoitteena on saada 20 prosenttia yritysten välisistä kuiteista rakenteisiksi vuoden 2023 loppuun mennessä. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä yritysten välisistä kuiteista jo 80 prosenttia kulkisi rakenteisessa muodossa.

Tavoitteella on merkittävä kustannussäästö yrityksille. Paperikuitin tilalle käyttöönotettavan eKuitin on arvioitu hyödyttävän yrityksiä vuosittain satojen miljoonien eurojen edestä, kun manuaalinen työ vähentyy. Tällä hetkellä kuittien skannaaminen ei riitä säästöjen saamiseksi, vaan kuittien pitää olla rakenteisessa muodossa.

eKuittissa on rakenteisessa muodossa olevaa tietoa. Rakenteista tietoa käsittelemällä taloushallinnon prosesseista voidaan tehdä automaattisempia ja samalla eKuitin sisältämää tietoa voidaan hyödyntää datataloudessa laajemminkin.

Hyödyt yritysten käyttöön

Hankkeen aikana on tarkoitus luoda kaikille suomalaisille yrityksille ja organisaatioille mahdollisuudet ottaa käyttöön rakenteinen kuitti ja käyttöönoton myötä saavuttaa myös eKuitin mukanaan tuomat hyödyt.

Jotta eKuitti ja siitä saatavat hyödyt saadaan laajaan käyttöön, tulee toimintaan sitouttaa mahdollisimman laaja sidosryhmäverkosto. Yksi tällainen sidosryhmä verkosto on Verkkolaskufoorumin käyttäjätyöryhmä, joka on jo ilmaissut tukevansa reaaliaikataloushankkeessa eKuitille asetettuja tavoitteita. Käyttäjätyöryhmä osallistuu aktiivisesti eKuitin kehitystyöhön, jotta digitaalisen kuitin hyödyt saadaan täysimääräisesti käyttöön.

Verkkolaskufoorumin käyttäjäryhmän kannanotto eKuitin edistämisestä osana yritysten reaaliaikataloutta >

Lisätietoja

maksuliikepäällikkö Keijo Kettunen, keijo.kettunen(at)valtiokonttori.fi
johtava taloushallinnon asiantuntija Pirjo Ilola, pirjo.ilola(at)valtiokonttori.fi

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset