Hyppää sisältöön

Ajankohtaista Valtion maksuliike 2020 -käyttöönottohankkeesta

Valtion maksuliikepalvelujen uuden sopimuskauden käyttöönottohanke etenee suunnitellusti. Valtiokonttori on toimittanut, kirjanpitoyksiköilläkin tarkastettavana olleen, yhteenvedon käyttöön tulevista pankkitileistä ja palveluista (pankkitililuettelo) kaikille sopimuspankeille. Pankeissa valmistellaan jo nyt uusien tilien ja maksuliikepalvelujen avaamista.

Uudet menotilit otetaan käyttöön uuden sopimuskauden alkaessa 1.12.2020. Uudet tulotilit avataan tuotantoon marraskuun 2020 aikana ja tullaan lisäämään laskuille ja laskua vastaaville asiakirjoille 1.12.2020 tai sen jälkeen erääntyvissä saatavissa. Hankkeen puitteissa ollaan suunnittelemassa myös testausta valtion yhteisille tietojärjestelmille.

Lisäksi Valtiokonttori on ohjeistanut kirjanpitoyksiköitä hankkeen yksityiskohdista, ja pyytää kirjanpitoyksiköiltä nyt tarkennusta jo aiemmin laadittuihin projektisuunnitelmiin. Lisäohjeistusta on myös luvassa vielä ennen kesälomia. Käyttöönottoon liittyvää koulutusta ja ohjeistusta tullaan järjestämään käyttöönoton lähestyessä syksyllä 2020.

Lisätietoja:
maksuliike@valtiokonttori.fi

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset