Hyppää sisältöön

Määräykset ja ohjeet -sivusto korvasi käytöstä poistuneen käsikirjasivuston

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon käsikirjasivusto uudistui. Käytössä ollut käsikirjasivusto poistui käytöstä kokonaan ja sen korvasi uusi Määräykset ja ohjeet -sivusto. Uuden sivuston löydät kotisivujemme yhteydestä julkishallinnon palveluiden alta. Olemme elokuun aikana siirtäneet myös ruotsinkieliset määräykset ja ohjeet uudelle sivustolle. Lisäksi Maksuliike-ekstranet on korvattu uudella ratkaisulla.

Mikä on muuttunut?

Uudella sivustolla on panostettu asiakirjojen haettavuuteen, saavutettavuuteen ja versionhallintaan.

Toteutuksen pohjana on hakusivu, jolla asiakirjoja voi hakea muun muassa asiakirjatyypin, kategorian ja päivämäärän mukaan sekä vapaalla sanahaulla. Asiakirjojen saatteet ja liitteet sekä mahdolliset usein kysytyt kysymykset sijoitetaan kunkin asiakirjan yhteyteen. Sisällysluettelo helpottaa pitkien asiakirjojen selaamista.

Lisäksi sivustolla julkaistaan tuttuun tapaan lait ja asetukset, valtiovarainministeriön antamat määräykset ja ohjeet, valtion kirjanpitolautakunnan lausunnot sekä valtion laskentatoimensanasto ja kysymys-vastauskokoelma.

Määräykset, ohjeet ja muut asiakirjat on muunnettu verkkosivuiksi pdf-asiakirjojen julkaisemisen sijaan. Ratkaisulla parannamme asiakirjojen saavutettavuutta merkittävästi, vaikka osa vanhemmista asiakirjoista joudutaan jatkossakin tarjoamaan pdf-tiedostoina.

Asiakirjojen verkkosivuksi muuntamisen yhteydessä olemme joutuneet tekemään alkuperäisiin asiakirjoihin joitain muutoksia, jotka on merkitty asiakirjoihin kursiivilla. Tällaisia muutoksia ovat esimerkiksi viittaukset asiakirjan sisällysluettelon numeroituihin lukuihin, sillä numerointi poistui sisällysluetteloista sivustouudistuksen yhteydessä.

Uudella sivustolla asiakirjoille on rakennettu verkkosivulla näkyvä versiohallinta. Asiakirjoja haettaessa voit helposti siirtyä kumotusta asiakirjasta tuoreempiin versioihin ja päinvastoin.

Tutustu uuteen Määräykset ja ohjeet -sivustoon >

Kerro meille myös ensikokemuksistasi uuden sivuston parissa. Näin voimme kehittää palvelusta entistä toimivamman.

Anna meille palautetta uudesta sivustosta >

Maksuliike-ekstranet korvataan uudella ratkaisulla

Osana sivustouudistusta on Maksuliikkeen ekstranet-sivusto suljettu kesäkuun lopussa. Maksuliikepalveluihin ja kassanhallintaan liittyvä Valtiokonttorin materiaali on jatkossa saatavilla uudesta Valtion maksuliike ja kassanhallinta -työtilasta, joka on tarkoitettu vain viranomaiskäyttöön. Kyseiset asiakirjat löytyvät uudelta Määräykset ja ohjeet -sivustolta, josta on linkitys uuteen työtilaan.

Katso aiemmin uutisoitua Maksuliikkeen ekstranet-sivustosta >

Lisätietoja:

Laskentatoimi: ho.laskentatoimi@valtokonttori.fi
Maksuliike: maksuliike@valtiokonttori.fi
Laskujen välitys ja verkkolaskutus: verkkolaskutus@valtiokonttori.fi
Kassaennusteet: kassa@valtiokonttori.fi

Kohderyhmä: Viranomaiset

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset