Hyppää sisältöön

Valtiokonttori ja Kela kilpailuttivat yhdessä prepaid-maksukorttien toimittajan

Valtiokonttori ja Kela kilpailuttivat yhdessä prepaid-maksukorttien toimittajan. Turvallista ja helppokäyttöistä prepaid-maksukorttiratkaisua tarvitaan tilanteissa, joissa maksaminen asiakkaan pankkitilille ei ole mahdollista. Viiden vuoden mittainen sopimus prepaid-maksukorttiratkaisusta allekirjoitettiin 15.2.2023 suomalaisen maksupalveluita tarjoavan Enfucen kanssa. Uusi palvelu korvaa aikaisemmin käytössä olleen vastaavan palvelun.

Miksi valtion organisaatiot ja Kela käyttävät prepaid-maksukortteja?

Tietyt valtion organisaatiot ja Kela maksavat vuosittain maksuja ja korvauksia sadoilletuhansille suomalaisille ja Suomessa asuville henkilöille. Aina maksaminen pankkitilille ei ole mahdollista. Näissä tilanteissa maksujen ja korvausten maksamiseen käytetään prepaid-maksukortteja.

”Osalla julkishallinnon organisaatioista on säädöksiin tai muuhun normistoon perustuen velvollisuus maksaa tukia tai muita vastaavia maksunsaajille. Perustellusta syystä osaan näistä tarvitaan vaihtoehtoinen maksuväline perinteisen tilisiirron rinnalle.
Julkisesta hankinnasta tehdään tyypillisesti määräaikainen sopimus. Kun edellinen sopimus päättyi, järjestimme uuden kilpailutuksen. Uudeksi kumppaniksi valikoitui suomalainen Enfuce”, kertoo Valtiokonttorin toimialajohtaja Lasse Skog.

Valtiokonttori ja Kela toteuttivat hankinnan ensimmäistä kertaa yhdessä

Valtiokonttori vastaa valtion maksuliikkeen ohjauksesta. Valtiokonttori kokosi yhteen Kelan ja muiden prepaid-maksukorttiratkaisua käyttävien organisaatioiden tarpeet. Näiden pohjalta Valtiokonttori kilpailutti prepaid-maksukorttipalvelun yhdessä Kelan kanssa.

”Uutta tässä kilpailutuksessa oli, että Valtiokonttori ja Kela syvensivät yhteistyötä hankintojen toteuttamisessa. Saimme sekä synergiaetua että volyymihyötyä, kun yhdistimme eri organisaatioiden samankaltaiset tarpeet. Näin pystyttiin tuottamaan julkishallinnolle kustannustehokkain ratkaisu. Yhteistyö Kelan kanssa sujui erittäin hyvin. Se oli avointa ja hedelmällistä. Tästä on hyvä jatkaa”, toteaa Skog.

 

Lisätietoja yhteistyöstä:

Lasse Skog
toimialajohtaja, Valtiokonttori
puhelin: 0295 502 444
sähköpostiosoite: lasse.skog@valtiokonttori.fi

Lisätietoja palvelusta:

Tarja Tapio
maksuliikepäällikkö, Valtiokonttori
puhelin: 0295 50 2419
sähköpostiosoite: tarja.tapio@valtiokonttori.fi

 

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset