Hyppää sisältöön

Palosuojelurahaston yleisavustusta haetaan Haeavustuksia.fi-palvelussa

Pelastusalan järjestöt, liitot ja muut yhteisöt voivat hakea Palosuojelurahaston (PSR) yleisavustusta vuodelle 2023 Haeavustuksia.fi-palvelussa. Kyseessä on ensimmäinen palvelussa kokonaisuudessaan toteutettava valtionavustushaku. Avustuksen hakuaika päättyy 14.10.2022.

“Hakuprosessin vieminen uuteen palveluun on ollut Palosuojelurahastolle iso ponnistus. Yhteistyö PSR:n kanssa on ollut sujuvaa ja olemme oppineet palvelun käyttöönottoprojektissa paljon”, kertoo asiakasvastaava Satu Lindberg Valtiokonttorista.

“Tämä on tietenkin merkittävä muutos myös Palosuojelurahastosta avustusta hakeville”, hän jatkaa.

Palosuojelurahasto ollut mukana pilotoimassa palvelua

Palosuojelurahasto pilotoi yleisavustuksen hakuilmoituksen julkaisua ja katselua Haeavustuksia.fi-palvelussa jo aiemmin syksyllä 2021. Nyt PSR on laajentunut palvelun käyttöä myös hakemusten lähettämiseen ja käsittelyyn.

Palosuojelurahasto on valtion talousarvion ulkopuolinen rahasto, jonka toiminta perustuu palosuojelurahastolakiin ja valtioneuvoston asetukseen. Palosuojelurahasto myöntää vuosittain avustuksia noin 11 miljoonaa euroa tulipalojen ehkäisyä ja pelastustoiminnan edistämistä koskeviin hankkeisiin.

Haeavustuksia.fi on verkkopalvelu, joka tulee kokoamaan kaikki valtionavustushaut yhteen paikkaan. Se palvelee valtionavustusten hakijoita eli muun muassa yhdistyksiä ja säätiöitä, kuntia ja kuntayhtymiä, tiedelaitoksia ja tutkimusorganisaatioita, korkeakouluja, yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Valtiokonttori huolehtii verkkopalvelun kehittämisestä, tuottamisesta ja ylläpidosta sekä käytön tuesta. Haeavustuksia.fi-palvelu on osa laajempaa valtiovarainministeriön valtionavustustoiminnan kehittämishanketta.

> Yleisavustukset pelastusalan järjestöille ja pelastusalan liitoille sekä muille vastaaville yhteisöille vuodelle 2023 -hakuilmoitus (Haeavustuksia.fi)

Lue myös

Valtionavustukset-uutiskirjeessä tunnelmia ja oivalluksia Haeavustuksia.fi-palvelun pilotoinnista (uutinen  18.11.2021)

Haeavustuksia.fi-palvelu on julkaistu, Palosuojelurahasto mukana pilotoinnissa (uutinen 20.9.2021)

Kohderyhmä: Kunnat Viranomaiset Yhdistykset ja järjestöt Yritykset ja yhteisöt

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset