Hyppää sisältöön

Verohallinto lähettää e-laskuehdotuksia sadoille tuhansille Osuuspankin henkilöasiakkaille

Noin 490 000 Osuuspankin henkilöasiakasta saa lokakuussa Verohallinnolta verkko- tai mobiilipankkiinsa e-laskuehdotuksen. Kun asiakas hyväksyy ehdotuksen, hän saa jatkossa verolaskut suoraan verkkopankkiin e-laskuina. Verohallinto haluaa helpottaa verojen eräpäivän muistamista kannustamalla e-laskun käyttöön.

E-laskuehdotuksen saavat sellaiset OP:n asiakkaat, joilla on tai on tänä vuonna ollut maksettavana kiinteistöveroa, jotka eivät vielä ole tilanneet veroistaan e-laskua ja jotka ovat ilmoittaneet Verohallinnolle OP:n tilinumeron veronpalautusta varten. Asiakkaalla on 30 päivää aikaa reagoida saamaansa ehdotukseen. Jos asiakas ei hyväksy ehdotusta, se poistuu verkkopankista automaattisesti. OP.fi-palvelussa e-laskuehdotus näkyy asiakkaille Maksut-sarakkeessa, OP-mobiilissa Maksut ja e-laskut -osiossa. Klikkaamalla ehdotusta asiakas voi hyväksyä sen, minkä jälkeen asiakas saa verkkopankkiinsa Verohallinnolta e-laskut kiinteistöverosta sekä mahdollisista ennakko- ja jäännösveroista.

Vastaava kampanja Nordean asiakkaille kesällä − uusia e-laskuasiakkaita saatiin 90 000

Ylitarkastaja Irene Laine Verohallinnosta kertoo, että Verohallinto haluaa auttaa asiakkaita muistamaan verojen eräpäivät.

– Kun asiakas ottaa verkko- tai mobiilipankissa käyttöön e-laskun, hän saa Verohallinnolta laskun suoraan pankkiinsa noin kaksi viikkoa ennen laskun eräpäivää. E-laskulla on valmiina tarvittavat tiedot, kuten tili- ja viitenumero sekä oikea maksettava summa. Näin asiakkaan ei tarvitse näpytellä tietoja laskua maksaessaan, vaan hän voi vain hyväksyä e-laskun omassa verkkopankissaan, Laine sanoo.

Verohallinto toteutti vastaavan kampanjan Nordean asiakkaille kesällä, ja tulokset olivat Laineen mukaan hyvät.

– Saimme Nordean asiakkaista uusia e-laskuasiakkaita noin 90 000. Moni on havahtunut e-laskumahdollisuuteen vasta kun sitä on tarjottu heille suoraan verkkopankissa.

Laineen mukaan erityisesti kiinteistövero on tyypillisesti sellainen vero, jonka maksaminen usein unohtuu asiakkailta.

– Koska verolle lähtee kertymään viivästyskorko heti eräpäivän jälkeen, e-laskun käyttöönotto on asiakkaille myös halvempaa, kun verot tulevat maksetuiksi ajallaan. E-laskun voi hyväksyä ja ottaa käyttöön myös, vaikka juuri nyt ei mitään veroa olisikaan maksettavana, Laine toteaa.

– Nyt syksyllä lähetämme ehdotuksia OP:n asiakkaille, mutta muidenkin pankkien asiakkaat voivat tilata e-laskun Verohallinnolta, milloin vain omassa verkkopankissaan.

E-laskun käyttöönotto on helppoa ja turvallista. Laine korostaa, että verkkopankkiin Verohallinnolta tuleva e-laskuehdotus ei ole huijaus eikä sen hyväksymiseen liity turvallisuusriskejä.

– Jos hyväksyy e-laskuehdotuksen, se ei vielä tarkoita sitä, että e-laskut veloitetaan tililtä automaattisesti, vaan asiakas hyväksyy jokaisen laskun. Halutessaan asiakas voi ottaa erikseen käyttöön myös automaattisen maksamisen toiminnon, jolloin e-lasku veloitetaan tililtä automaattisesti eräpäivänä.

Valtiokonttori kannustaa ottamaan e-laskut käyttöön

Myös Valtiokonttori kannustaa asiakkaita ottamaan käyttöön e-laskut valtiolle suunnatuissa maksuissa. ”E-laskun käyttöönottamalla asiakkaan ei tarvitse huolehtia eräpäivästä eikä laskut valtiolle jää maksamatta. Se on myös ympäristöystävällistä, kun paperisia laskuja ei tarvitse lähettää postitse”, kertoo maksuliikepäällikkö Tarja Tapio Valtiokonttorista. Valtiolta lähtee vuosittain noin 5,5 miljoonaa laskua paperisena postin kuljetettavaksi.

Lue lisää e-laskusta:

Tilaa veroista e-lasku (vero.fi)

Lisätietoja: verkkolaskutus@valtiokonttori.fi

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset