Hyppää sisältöön

Verkkolaskujen lähettäminen valtiolle

Valtio vastaanottaa, käsittelee ja arkistoi ostolaskunsa vain verkkolaskuina. Toimittajia tulee pyytää lähettämään laskut Eurooppa-normin mukaisina verkkolaskuina valtionhallinnon laskuoperaattorin kautta.

Jos toimittajalla ei ole laskutusjärjestelmää, toimittajat tulee ensisijaisesti ohjata hyödyntämään verkkolaskujen lähettämiseen Handi-toimittajaportaalia. Toimittaja voi käyttää verkkolaskujen lähettämiseen myös Baswaren laskutusportaalia. Lisätietoja näistä palveluista löytyy Valtiokonttorin verkkolaskutus -sivustolta. Mikäli toimittajan ei perustellusta syystä ole mahdollista hyödyntää laskutusportaaleja, voi laskut toimittaa digitointipalveluun.

Baswaren toimittajaportaalista otettiin käyttöön uusi versio maaliskuun lopussa. Uuden toimittajaportaalin käyttöönoton myötä portaalin toimittajaneuvonta siirtyy Palkeista Basware Oyj:lle.

Uuden portaalin käyttöönoton yhteydessä vanha portaali ei automaattisesti poistu käytöstä. Toimittajien on mahdollista käyttää vanhaa portaalia siihen asti, kun he rekisteröityvät uuteen portaaliin. Palkeet seuraa toimittajien siirtymistä uuteen portaaliin ja Palkeet on tarvittaessa yhteydessä yksittäisiin toimittajiin erikseen.

Kohderyhmä: Viranomaiset Yhdistykset ja järjestöt Yritykset ja yhteisöt

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset