Hyppää sisältöön

Vanha käsikirjasivusto poistunut – tilalla Määräykset ja ohjeet -sivusto

Osana Valtiokonttorin kotisivustouudistusta myös Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon käsikirjasivusto on uudistettu. Vanha sivusto poistui käytöstä syyskuun alussa ja se korvattiin uudella Määräykset ja ohjeet -sivustolla, joka sijoittuu kotisivujemme yhteyteen julkishallinnon palveluiden alle.

Asiakirjat muutetaan verkkosivuiksi

Tämä sivustouudistus on valtava harppaus entiseen verrattuna, sillä aiemmin pdf-tiedostoina julkaistut määräykset, ohjeet ja muut asiakirjat konvertoidaan eli muutetaan automaattisesti verkkosivuiksi. Tällä ratkaisulla parannamme asiakirjojen saavutettavuutta merkittävästi, vaikkakin osa vanhemmista asiakirjoista joudutaan jatkossakin tarjoamaan pdf-tiedostoina.

Konversion yhteydessä olemme joutuneet tekemään alkuperäisiin asiakirjoihin joitain muutoksia, jotka on merkitty asiakirjoihin kursiivilla. Tällaisia muutoksia ovat esim. viittaukset asiakirjan sisällysluettelon numeroituihin lukuihin (numerointi poistuu konversiossa sisällysluetteloista).

Toteutuksen yhteydessä asiakirjoille rakennetaan versiohallinta, joten asiakirjoja haettaessa on helppo siirtyä kumotusta asiakirjasta tuoreempiin versioihin ja päinvastoin.

Toteutus perustuu hakuun

Toteutuksen pohjana on hakusivu, jolla asiakirjoja voi hakea mm. asiakirjatyypin, kategorian ja päivämäärän mukaan sekä vapaalla sanahaulla. Asiakirjojen saatteet ja liitteet sekä mahdolliset usein kysytyt kysymykset sijoitetaan kunkin asiakirjan yhteyteen.

Liikekirjanpidon tilikartat tilimääräysdokumentin liitteenä (pdf)

Liikekirjanpidon tilikartat (5- ja 8-merkkiset) julkaistaan ko. tilimääräysdokumentin liitteenä. Liite löytyy dokumentin oikeasta reunasta kohdasta Liitekirjastot.

Miltä toteutus vaikuttaa? Anna meille palautetta

Voit antaa meille palautetta sivustosta oheisen linkin kautta. Vastaaminen vie vain pari minuuttia.

Anna meille palautetta >

Myös Maksuliike-ekstranet korvattiin uudella ratkaisulla

Osana sivustouudistustamme Maksuliikkeen ekstranet-sivusto suljettiin kesäkuun lopussa. Maksuliikepalveluihin ja kassanhallintaan liittyvä Valtiokonttorin materiaali on jatkossa saatavilla uudesta Valtion maksuliike ja kassanhallinta -työtilasta, joka on tarkoitettu vain viranomaiskäyttöön. Myös kyseiset asiakirjat listataan uudella Määräykset ja ohjeet -sivustolla, josta on linkitys uuteen työtilaan.

Lue lisää ekstranet-uudistuksesta >

Lisätietoja:

Maksuliike: maksuliike@valtiokonttori.fi
Laskujen välitys ja verkkolaskutus: verkkolaskutus@valtiokonttori.fi
Kassaennusteet: kassa@valtiokonttori.fi

Kohderyhmä: Viranomaiset

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset