Hyppää sisältöön

Visuaalinen raportti tarjoaa näkyvyyttä valtion tuloksellisuustietoihin

Valtion tulostietojärjestelmä kokoaa yhteen valtion virastojen ja laitosten sekä ministeriöiden tulostavoitteet ja niiden toteumat. Järjestelmä toimii valmistelu- ja suunnitteluvälineenä.

Tulostietojärjestelmän tiedoista on koottu interaktiivinen raportti, joka tarjoaa helposti lähestyttävän näkymän tuloksellisuustietoihin.

Klikkaamalla kuvaa saat käyttöösi interaktiivisen visualisoinnin

Klikkaamalla kuvaa saat käyttöösi interaktiivisen visualisoinnin.

Organisaatot kirjaavat tulostavoitteitaan puutteellisesti

Valtiokonttori on antanut 20.12.2010 määräyksen (VK 540/03/2010) suunnittelun ja seurannan asiakirjojen sekä tuloksellisuustietojen julkaisemisesta Valtion raportointipalvelussa (Netra). Määräys edellyttää keskeisimpien suunnittelun ja seurannan asiakirjojen julkaisemista kirjanpitoyksiköiden kotisivuilla sekä tulostavoiteasiakirjan sisältämien tulostavoitteiden ja niitä vastaavien toteumatietojen julkaisemista Valtion tulostietojärjestelmässä.

Visualisoinnista nähdään, että virastot ja ministeriöt kirjaavat tulostavoitteitaan valtion tulostietojärjestelmään puutteellisesti. Elokuussa 2019 vain 43 prosenttia virastoista oli kirjannut vuoden 2018 tavoitteita tulostietojärjestelmään. Vuoden 2019 tavoitteita oli kirjannut vain 30 prosenttia virastoista. Vain puolustusministeriön ja liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonaloilla kaikki virastot ovat kirjanneet tavoitteitaan tulostietojärjestelmään.

Lisätietoja

  • Tulostietojärjestelmän visualisoinnista analysointipalvelu@valtiokonttori.fi
  • Valtion tulostietojärjestelmästä:
    • projektipäällikkö Kimmo Järvinen, puh. 0295 50 2405
    • apulaisjohtaja Olli Ahonen, puh. 0295 50 3310
Kohderyhmä: Viranomaiset

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset