Hyppää sisältöön

Valtion laskujenvälityksessä Kivra käyttöön – digipostipalvelu tuo säästöjä ja ympäristöystävällisyyttä

Valtiokonttorin ja Kivran solmiman yhteistyön myötä, maaliskuusta alkaen Maanmittauslaitoksen kuluttajalaskut voivat jatkossa ohjautua digipostina Kivraan, jos vastaanottaja on ottanut Kivran digipostipalvelun käyttöön. Digipostipalvelu Kivra on kansalaisille täysin maksuton sovellus, joka toimii sekä mobiilisti että verkkoselaimessa tietokoneella. Valtion lähettämien myyntilaskujen välitys Kivra digipostipalveluun otetaan käyttöön valtion eri organisaatioissa vaiheittain vuoden 2024 aikana.

Maanmittauslaitoksen vastuullisuusohjelmassa on neljä teemaa: Yhteiskuntaa palveleva tieto, Hyvinvoivat ihmiset, Kestävä ympäristö sekä Vastuullinen toimintatapa ja talous. Digipostipalvelu Kivran käyttöönotto tukee vastuullisuusohjelman toteutumista mahdollistaen kansalaisille sujuvan ja ympäristöystävällisen tavan vastaanottaa, maksaa ja arkistoida saapuneet laskut sähköisesti, tuoden samalla Maanmittauslaitokselle kustannussäästöjä.

Sähköiset kanavat ovat nopea ja tietoturvallinen tapa toimittaa laskuja kansalaisille. Olemme tyytyväisiä, että Maanmittauslaitoksen sähköisten toimituskanavien verkosto laajenee nyt Kivran digipostipalveluun, kertoo Ville Saari Maanmittauslaitokselta.

Jokainen digipostina toimitettu kirje pienentää paperikirjeistä ja niiden toimittamisesta syntyvää ympäristökuormitusta, kustannuksia ja aikahukkaa. Jos kaikki Maanmittauslaitoksen lähettämät noin 82 000 laskua vuodessa toimitettaisiin paperikirjeiden sijasta sähköisesti digipostina, säästettäisiin noin 18 täysikasvuista puuta tai autolla ajokilometreissä laskettuna yli 3300 km:n matkaa vastaava määrä ilmastopäästöjä.

Valtion virastojen laskuja lähetettiin vuonna 2023 yhteensä yli 9 miljoonaa kappaletta, joista noin 50% välitettiin sähköisesti. Paperilaskujen osuus valtion laskutuksessa on edelleen merkittävä ja Valtiokonttori tekee aktiivisesti toimenpiteitä paperitse toimitettavien laskujen vähentämiseksi mm. mahdollistamalla kansalaisille modernit sähköiset kanavat laskujen vastaanottamiseen.

Valtion lähettämät laskut voi myös tilata e-laskuna verkkopankkiin. E-laskun saa käyttöön tekemällä e-laskusopimuksen verkkopankissa. Lisäksi valtion lähettämiä laskuja voi vastaanottaa sähköisesti OmaPostiin tai Suomi.fi-viesteihin.

— Ottamalla käyttöön Suomi.fi-viestit tai OmaPostin tai Kivra digipostipalvelun auttaa paitsi vähentämään valtiolle aiheutuvia kustannuksia, myös säästää ympäristöä. Kunhan muistaa ettei jää odottamaan paperipostia, löytyvät valtion lähettämät laskut näppärästi edellä mainituista sähköisistä postilaatikoista, vinkkaa projektipäällikkö Kirsi Launomaa Valtiokonttorista.

 

Lisätietoja:
Ville Saari, johtava asiantuntija, Maanmittauslaitos, 029 531 4216, ville.saari@maanmittauslaitos.fi
Kirsi Launomaa, projektipäällikkö, Valtiokonttori, 029 550 2031, verkkolaskutus@valtiokonttori.fi
Ilari Abdeen, toimitusjohtaja, Kivra Oy,  040 519 7678, ilari.abdeen@kivra.fi

Maanmittauslaitos
Maanmittauslaitos turvaa maanomistuksen ja luototusjärjestelmän ylläpitämällä kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja rekistereissään sekä huolehtimalla omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä. Laitoksen tehtäviin kuuluu myös paikkatiedon tutkimus ja soveltaminen. www.maanmittauslaitos.fi

Kivra
Kivra on digipostipalvelu, joka kokoaa kuluttajien tärkeät dokumentit turvallisesti  ja saavutettavasti samaan paikkaan, vahvan tunnistautumisen taakse. Palvelua käyttää digipostin toimittamiseen asiakkailleen Suomessa jo yli 40 000 yritystä ja organisaatiota, kuntaa ja hyvinvointialuetta, kaikilta toimialoilta sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Kivra on saapunut Suomeen Ruotsista vuonna 2020, jossa palvelua arjen dokumenttien hallintaan käyttää jo lähes 6 miljoonaa ruotsalaista. Kivra rakentaa Suomeen yhdessä kumppaniverkoston kanssa turvallista, kestävää ja helppokäyttöistä digipostia. www.Kivra.fi

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset