Hyppää sisältöön

Valmistaudumme palvelemaan Vastaamon tietomurron uhreja

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron oikeudenkäynti Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa on päättynyt tänään 8.3. Oikeuden tuomio asiasta annetaan 30.4.2024.  

Seuraamme Valtiokonttorissa tilanteen etenemistä ja valmistaudumme palvelemaan tietomurron uhreja, joiden on mahdollista hakea Valtiokonttorista rikosvahinkokorvauksia. Korvauksia voidaan myöntää esimerkiksi kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta. Tietomurron ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisen osalta kärsimyskorvausta ei voida rikosvahinkolain nojalla myöntää.

Rikosten uhrien on vaadittava korvauksia rikoksen tekijältä ennen niiden hakemista Valtiokonttorista. Oikeusrekisterikeskus perii valtion maksamat korvaukset takaisin rikoksen aiheuttajalta.

Valtiokonttori voi aloittaa korvausten käsittelyn vasta, kun rikosasia ja vahingonkorvaukset on käsitelty tuomioistuimessa. Tulemme ohjeistamaan korvausten hakemiseen tarkemmin kevään aikana. Korvaushakemus kannattaa tehdä huolellisesti ja ohjeiden mukaan, joten suosittelemme, ettei korvauksia haeta ennen tätä. Koska korvaushakemusten käsittely voidaan aloittaa vasta tuomioistuimen päätöksen jälkeen, ei hakemuksen kiirehtiminen nopeuta korvauksen käsittelemistä. 

Valtiokonttori tiedottaa tilanteen etenemisestä ja ohjeistaa korvauksen hakemiseen verkkosivuillaan. 

Lisätietoja

Satu Vallivaara
apulaisjohtaja
puh. +358 295 503 347
satu.vallivaara(at)valtiokonttori.fi

Noora Allenius
lakiasiainpäällikkö
puh. +358 295 502 198
noora.allenius(at)valtiokonttori.fi

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset