Hyppää sisältöön

Valtion henkilöstön uusi työtapaturmailmoituskäytäntö otetaan käyttöön helmikuussa

Valtion hallinnon työtapaturmailmoituskäytäntö muuttuu. Uudessa tavassa vahingon kärsinyt tekee itse ilmoituksen Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa, jonka jälkeen tapaturmayhdyshenkilö täydentää, vahvistaa ja lähettää ilmoituksen Valtiokonttoriin.

”Uudessa sähköisessä asiointipalvelussa tapaturman tiedot siirtyvät nopeammin käsiteltäväksi, kun sähköinen asiointipalvelu ohjaa täyttämään kaikki tärkeät ja pakolliset tiedot. Tämä mahdollistaa nopean hoitoon pääsyn”, kertoo asiakkuuspäällikkö Netta Kokko.

Koulutus täydessä käynnissä

Valtiokonttorin korvauspalvelut on helmikuun puoleenväliin mennessä kouluttanut jo lähes 550 eri virastojen ja organisaatioiden työtapaturmayhdyshenkilöä. Koulutuksessa on käyty läpi uutta prosessia, työtapaturmayhdyshenkilöiden muuttunutta roolia sekä heidän velvollisuuttansa tiedottaa omaa virastoa uudesta toimintatavasta.

”Olemme saaneet positiivista palautetta koulutuksesta ja myös erittäin hyviä kehitysideoita osallistujilta uuden prosessin vielä jouhevampaan käsittelyyn. Erityisesti tapaturmien raportointiin toivotaan panostusta jatkossa”, kertoo Kokko.

Koulutuksessa on käsitelty myös työtapaturman korvaamisen edellytyksiä lain näkökulmasta. Esitetyt kysymykset ovat usein liittyneet etätyöhön.

”Näin laajan etätyön aikaan on tärkeä huomioida se, miksi kaikkia etätyössä sattuvia tapaturmia ei korvatakaan työtapaturmina. Työtapaturma- ja ammattitautilain mukaan etätyössä vain työnteon yhteydessä sattuvat tapaturmat korvataan, joten esimerkiksi ruokailu- ja virkistystauot eivät kuulu turvan piiriin”, kertoo korvauspäällikkö Terhi Koivisto.

Uuden prosessin mukaiset ohjeet on päivitetty Valtiokonttorin nettisivuille ja siellä kerrotaan miten vahingoittuneen pitää toimia tapaturman sattuessa.

”Toivottavasti uusi prosessi menee jouhevasti käytäntöön ja hyvässä yhteistyössä eteenpäin. Otamme mielellämme kehitysideoita vastaan ja kokemuksia, miten uusi sähköinen asiointipalvelu toimii”, muistuttaa Kokko.

Miten toimin työtapaturman sattuessa? -pikaohje (PDF)

Ohjeet työtapaturman ilmoittamiseen löydät täältä >

Lisätiedot:

tapaturmat@valtiokonttori.fi

Kohderyhmä: Henkilöasiakkaat Viranomaiset

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset