Hyppää sisältöön

Valtio Expo 2022 ohjelma on julkaistu ja kävijöiden ilmoittautuminen avattu – tervetuloa mukaan!

Vuoden suurin valtionhallinnon tapahtuma Valtio Expo lähestyy! Valtiokonttorin järjestämä Valtio Expo 2022 -tapahtuma kokoaa valtionhallinnon päättäjät, asiantuntijat ja yhteistyökumppanit Marina Congress Centeriin tiistaina 10. toukokuuta 2022 klo 8.00–16.00. Tapahtuman ohjelma on nyt julkaistu ja kävijöiden ilmoittautuminen on auki. Käy tutustumassa Valtio Expo 2022 -tapahtuman kattavaan ohjelmatarjontaan, esiintyjiin ja näytteilleasettajiin ja ilmoittaudu mukaan!

Teemana Tulevaisuuden hallinto uudistusten aallokossa

Millaiset muutoksen megatrendit ja digitalisaation tuulet vaikuttavat matkaamme kohti tulevaisuuden horisontteja? Miten julkisen hallinnon yhteinen strategia ja esimerkiksi koronakarikosta saadut opit auttavat meitä navigoimaan vakaasti yhteiseen suuntaan? Millaista on olla valtiolla töissä nyt ja tulevaisuudessa? Entä millaisia ajatuksia orkesterin johtamisesta tai datan hyödyntämisestä voi saada johtamiseen?

Tänä keväänä Valtio Expossa purjehditaan uudistusten aallokossa. Teemaa kartoitetaan ja evästetään päivän aikana monista eri näkökulmista. Tarjolla on herätteleviä ajatuksia, oppeja ja kokemuksia mm. johtamisesta, taloudesta, vastuullisuudesta, digitalisaatiosta, tiedolla johtamisesta, työelämän muutoksista ja työnantajakuvasta. Pääsalissa tuulta purjeisiin puhaltaa viestinnän moniosaaja, toimittaja ja yrittäjä Anna Sorainen.

Tulevaisuuden hallinto -pääsalissa tarkastellaan, miltä tulevaisuus sen mukanaan tuomine uudistuksineen valtionhallinnon näkökulmasta näyttää. Key note -puheenvuoroissa tarjotaan herätteleviä ajatuksia ja uusia näkökulmia muun muassa johtamiseen ja vastuullisuuteen. Lisäksi keskustelua viritetään niin koronavuosien tuomista opeista kuin julkisen talouden näkymistä.

Digi ja data -salissa syvennytään erityisesti digitalisaation ja tietoperustaisen toiminnan teemoihin. Lisäksi kuullaan kiinnostavia esimerkkejä ajankohtaisista valtionhallinnon hankkeista.

Uudistuva työ -salissa jaetaan ajatuksia siitä, millaista on olla töissä valtiolla nyt ja tulevaisuudessa. Puheenvuoroissa tarkastellaan muun muassa työelämän ja -ympäristön muutoksia sekä jaetaan onnistumisia ja hyviä toimintamalleja työstä valtiolla.

Tietoiskusaleissa tapahtumassa mukana olevat näytteilleasettajat esittelevät hyviä käytännön esimerkkejä ja ideoita valtionhallinnon kehittämiseen. Tietoiskut 1 -salissa on tarjolla kiinnostavia puheenvuoroja erityisesti mm. tiedolla johtamisesta ja pilvipalveluista. Tietoiskut 2 -saliin puolestaan kannattaa suunnata kuulolle, mikäli esim. uudistuva julkinen sektori, digitalisoituvat palvelut ja asiakaskokemus kiinnostavat.

Käy tutustumassa päivän koko ohjelmatarjontaan ja poimi laajasta tarjonnasta juuri sinua kiinnostavat esitykset. Kiinnostavaa ohjelmaa löytyy varmasti kaikille valtionhallinnon asiantuntijoille! Kaikkien salien (pl. klinikka) ohjelmaa voi seurata myös verkon välityksellä Valtio Expon virtuaalisella tapatuma-alustalla. Ohjelmatallenteet löytyvät alustalta tapahtuman jälkeen kahden viikon ajan, joten kiinnostaviin puheenvuoroihin pääsee palaamaan vielä tapahtuman jälkeenkin.

Katso koko ohjelma >

Poimintoja ohjelmasta

Muutoksen megatrendit ja johtaminen
yliasiamies Jyrki Katainen, Sitra

Kaupunkien menestys on Suomen kohtalonkysymys
Helsingin kaupungin pormestari Juhana Vartiainen

Vastuullisuus on valinta
vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio, K-Ryhmä

Orkesterin johtaminen prosessina ja metaforana
kapellimestari, säveltäjä Esa-Pekka Salonen

Case: Kansalaispulssi korona-ajan päätöksenteon tukena
erityisasiantuntija Juho Jyrkiäinen, valtioneuvoston kanslia

Yli sata työntekijää pelastustalkoissa ja tilaisuus toimia toisin – Kuinka työskentely koronatuessa muutti työnantajakuvaa valtiosta?
toimialajohtaja Jyri Tapper ja kaksi nuorta asiantuntijaa, Valtiokonttori

Minne pöllö lennähtää? Kaiku-palkinnon voittajan julkistus

Käy tutustumassa Valtio Expo 2022 -tapahtuman pääpuhujiin >

Ilmoittaudu mukaan!

Osallistujien ilmoittautuminen Valtio Expo 2022 -tapahtumaan on nyt auki! Valtio Expo on osallistujille maksuton, mutta osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä. Osallistujamäärä paikan päällä Marinassa on rajattu, mutta ohjelmaa on mahdollista seurata myös verkon välityksellä. Linkki tapahtuman verkkoalustalle lähetetään ennen tapahtumaa kaikille ilmoittautuneille, myös tapahtumaan paikan päällä osallistuville. Muistathan siis ilmoittautua ajoissa, osallistuit sitten paikan päällä tai etänä! Huomaathan, että Valtio Expo -tapahtuma on tarkoitettu ainoastaan valtionhallinnossa työskenteleville sekä tapahtumassa mukana olevien näytteilleasettajien edustajille.

Ilmoittaudu mukaan tästä >
Ilmoittautuminen sulkeutuu perjantaina 6.5.2022.

Mikäli ilmoittauduit osallistujaksi paikan päällä mutta suunnitelmasi muuttuvat, käythän peruuttamassa live-osallistumisesi, jotta paikka vapautuu seuraavalle.

Käy tutustumassa jo ennakkoon Valtio Expossa mukana oleviin näytteilleasettajiin

Valtio Expossa on tiedossa myös perinteistä messutunnelmaa, kun valtionhallinnon yhteistyökumppanit täyttävät Marinan 1. ja 2. kerroksen näyttelyalueen osastoillaan ja innostavalla tarjonnallaan. Käy katsomassa, mitkä organisaatiot ovat tänä vuonna mukana ja tule tutustumaan!

Käy tutustumassa Valtio Expossa mukana oleviin näytteilleasettajiin >

Nähdään Valtio Expossa!

Lisätiedot:

valtio.expo@valtiokonttori.fi
www.valtioexpo.fi

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset