Hyppää sisältöön

Valtiokonttorissa havaitusta väärinkäytöksestä käräjäoikeuden tuomio

Valtiokonttorin omavalvonnassa kesällä 2019 havaitusta korvaustoimintaan liittyvästä väärinkäytöksestä on annettu käräjäoikeuden tuomio. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Valtiokonttorissa virkamiehenä aiemmin työskennelleen henkilön törkeästä kavalluksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä 1 vuoden 11 kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja maksamaan takaisin Valtiokonttorille rikoksestaan saaman hyödyn hieman yli 200 000 euroa korkoineen. Käräjäoikeus tuomitsi lisäksi väärinkäytökseen liittyen tuomitun virkamiehen kolme lähipiiriin kuuluvaa henkilöitä 60 päivästä 6 kuukauteen mittaisiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin rahanpesurikoksista. Rahanpesusta tuomitut henkilöt eivät ole olleet Valtiokonttorin virkamiehiä. Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

Valtiokonttori teki välittömästi tutkintapyynnön poliisille, kun epäilys mahdollisesta väärinkäytöksestä heräsi.

Kavallettu rahasumma koostui erittäin useista verrattain pienistä tilisiirroista, mikä osaltaan mahdollisti, että teko ajoittui pitkälle ajanjaksolle.

Tapaus on valitettava. Valtiokonttorin historia ei tunne vastaavanlaisia tapauksia. Tapauksen jälkeen Valtiokonttorissa on aktiivisesti arvioitu ja edelleen kehitetty sisäisen valvonnan prosesseja.

Rikoksesta ei koitunut vahinkoa Valtiokonttorin asiakkaille eikä yhteistyötahoille.

Lisätietoja: pääjohtaja Timo Laitinen, timo.laitinen(at)valtiokonttori.fi, puh. 0400 603 561

◄ Kaikki uutiset