Hyppää sisältöön

Uusi tapa edistää verkkolaskua: E-laskuehdotuksia sadoille tuhansille Nordean asiakkaille

Noin 450 000 Nordean henkilöasiakasta saa kesäkuussa Verohallinnolta verkko- tai mobiilipankkiinsa e-laskuehdotuksen. Kun asiakas hyväksyy ehdotuksen, hän saa jatkossa verolaskut suoraan verkkopankkiin e-laskuina. Verohallinto haluaa helpottaa verojen eräpäivän muistamista kannustamalla e-laskun käyttöön.

E-laskuehdotuksen saavat sellaiset Nordean asiakkaat, joilla on maksettavana kiinteistöveroa, jotka eivät vielä ole tilanneet veroistaan e-laskua ja jotka ovat ilmoittaneet Verohallinnolle Nordean tilinumeron veronpalautusta varten. Asiakkaalla on 30 päivää aikaa reagoida saamaansa ehdotukseen. Jos asiakas ei hyväksy ehdotusta, se poistuu verkkopankista automaattisesti.

E-lasku on helppo ja turvallinen

Ylitarkastaja Irene Laine Verohallinnosta kertoo, että kyseessä on kokeilu, jolla halutaan auttaa asiakkaita muistamaan verojen eräpäivät.

− Kun asiakas ottaa verkko- tai mobiilipankissa käyttöön e-laskun, hän saa Verohallinnolta laskun suoraan pankkiinsa noin kaksi viikkoa ennen laskun eräpäivää. E-laskulla on valmiina tarvittavat tiedot, kuten tili- ja viitenumero sekä oikea maksettava summa. Näin asiakkaan ei tarvitse näpytellä tietoja laskua maksaessaan, vaan hän voi vain hyväksyä e-laskun omassa verkkopankissaan, Laine sanoo.

Laineen mukaan erityisesti kiinteistövero on tyypillisesti sellainen vero, jonka maksaminen usein unohtuu asiakkailta.

− Koska verolle lähtee kertymään viivästyskorko heti eräpäivän jälkeen, e-laskun käyttöönotto on asiakkaille myös halvempaa, kun verot tulevat maksetuiksi ajallaan, Laine toteaa.

E-laskun käyttöönotto on helppoa ja turvallista. Laine korostaa, että verkkopankkiin Verohallinnolta tuleva e-laskuehdotus ei ole huijaus eikä sen hyväksymiseen liity turvallisuusriskejä.

− Jos hyväksyy e-laskun, se ei vielä tarkoita sitä, että laskut veloitetaan tililtä automaattisesti, vaan asiakas hyväksyy jokaisen laskun. Halutessaan asiakas voi ottaa erikseen käyttöön myös automaattisen maksamisen toiminnon, jolloin lasku veloitetaan tililtä automaattisesti eräpäivänä.

Valtiokonttori kannustaa ottamaan e-laskut käyttöön

Myös Valtiokonttori kannustaa asiakkaita ottamaan käyttöön e-laskut valtiolle suunnatuissa maksuissa. ”E-laskun käyttöönottamalla asiakkaan ei tarvitse huolehtia eräpäivästä eikä laskut valtiolle jää maksamatta. Se on myös ympäristöystävällistä, kun paperisia laskuja ei tarvitse lähettää postitse”, kertoo maksuliikepäällikkö Tarja Tapio Valtiokonttorista. Valtiolta lähtee vuosittain noin 5,5 miljoonaa laskua paperisena postin kuljetettavaksi.

Lue lisää e-laskusta:

Tilaa veroista e-lasku (vero.fi)

 

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset