Hyppää sisältöön

Tutkikuntia.fi tarjoaa näkymän kuntien talouteen ja toimintaan

Valtiokonttori ja valtiovarainministeriö ovat avanneet kuntien tilanneseurantaan keskittyvän Tutkikuntia.fi-palvelun. Palvelu on osa Tutkihallintoa.fi-sivustoa. Palvelun tarkoituksena on helpottaa ja laajentaa kuntien tilannekuvan seurantaa tarjoamalla viimeisimmät tiedot kuntien talouden ja toiminnan kannalta keskeisistä indikaattoreista.

Kuntien tilanneseuranta -palveluun on koottu ajantasaista tietoa kuntien taloudesta, toiminnasta ja toimintaympäristöstä. Tieto on palvelussa avoimesti kaikkien saatavilla. Palvelun keskeisenä tavoitteena on parantaa valtion ja kuntien päätöksenteossa käytetyn tiedon saatavuutta ja käytettävyyttä hyödyntämällä moderneja tapoja kuvata kuntatason ilmiöitä.

Kuntien ja kuntayhtymien talouden raporteilla voi tarkastella yksittäisten kuntien ja kuntayhtymien talousarviovuoden tietoja, vertailla yksittäisten kuntien tai kuntayhtymien tietoja tai tarkastella kuntia maakunnittain tai yhteenlaskettuna kokonaisuutena.

”Palvelusta löytyviä kuntien tietosisältöjä tullaan kasvattamaan ja kehitämme sivuston ulkoasua ja käytettävyyttä jatkuvasti myös saamamme palautteen pohjalta. Toivomme, että asiantuntemuksella kootut ja selkeästi visualisoidut raportit houkuttelevat myös laajaa yleisöä tutustumaan palvelumme sisältöihin”, sanoo projektipäällikkö Anna Sirenius.

Talousarviotiedot ovat Valtiokonttorin kuntatalouden tietopalveluun vuoden 2020 alussa kerättyjä tietoja ja ovat osa kuntien automaattiseen talousraportointiin liittyvää kokonaisuutta. Kuntien automaattista talousraportointia toteutetaan vuoden 2020 aikana yhdessä kuntien ja kuntayhtymien kanssa. Automaattisen talousraportoinnin velvoitteisiin liittyvä toteumatietojen raportointi alkaa Tutkihallintoa.fi -palvelussa vuoden 2021 alusta.

Tutustu Tutkikuntia.fi-palveluun >

Lisätietoja

projektipäällikkö Anna Sirenius, Valtiokonttori, puh. 02955 02592, anna.sirenius(at)valtiokonttori.fi
neuvotteleva virkamies Jani Heikkinen, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30466, jani.heikkinen(at)vm.fi
erityisasiantuntija Jussi Lammassaari, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30060, jussi.lammassaari(at)vm.fi
Tekniset kysymykset: analysointipalvelu(at)valtiokonttori.fi

 

Muuta aiheeseen liittyvää

◄ Kaikki uutiset