Hyppää sisältöön

Muutoksia sotiemme veteraanien kotipalveluihin korona-aikana

On tärkeää, että sotainvalidit ja rintamaveteraanit saavat tarvitsemansa kotipalvelut myös tänä poikkeuksellisena aikana. Riskiryhmään kuuluvina heidän tulee olla kotona, eivätkä he voi liikkua normaaliin tapaan.

Kuntien tulee varmistaa, että palvelujen tarpeessa olevat henkilöt saavat ne myös tässä tilanteessa. Valtiokonttori ei anna käytännön ohjeita kotiterveydenhoitoa ja -palvelua koskien, vaan kuntien tulee noudattaa toimivaltaisten viranomaisten antamia ohjeita. Katso linkit alla.

Poikkeusaikana Valtiokonttorin antamista kuntaohjeista joustetaan tarvittaessa. Koska veteraanien ei tule itse hoitaa asiointimatkoja, voidaan matkat korvata myös silloin, kun omainen tekee ne yksin. Jotkut yritykset ja järjestöt ovat järjestämässä virkistystä ja kotikuntoutusta videon välityksellä. Myös tällainen toiminta voidaan korvata. Kunta voi avustaa etäyhteyksien luomisessa osana sosiaalisen kanssakäymisen ylläpitämistä.

Ateriapalveluiden järjestämisessä lounasseteli ei tällä hetkellä ole paras vaihtoehto, koska liikkuminen on rajoitettua. Kotiin kuljetettavaan ruokaan voi lisätä esimerkiksi välipalakassin, jotta tarve kauppaostoksille ei ole niin suuri. Monet kaupat tarjoavat myös kotiinkuljetusta ja tällaiset kuljetuskulut korvataan.

Sosiaali- ja terveysministeriön koronavirustiedotteet >

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronavirustiedotteet >

◄ Kaikki uutiset